Directorul de la Patrimoniu din Primăria Timișoara, suspect de fapte de corupție, are drept de semnătură. Fritz: „A existat o notă internă fără nicio valoare juridică”

Primarul Timișoarei i-a adus la cunoștință lui Florin Răvășilă, directorul Direcției de patrimoniu din primărie, pe numele căruia există acuzații de luare de mită, că va sesiza Comisia de Disciplină. Răvășilă își exercită în continuare atribuțiile funcției și a avut în toată această perioadă drept de semnătură, contrar celor spuse de fostul primar Nicolae Robu.

În luna octombrie, Nicolae Robu anunța că a dispus verificarea lui Florin Răvășilă în comisia internă antifraudă, după ce a avut indicii că acesta ar fi comis ilegalități. Robu i-a retras și dreptul de semnătură. Presupusele ilegalități se referă la o mită de 40.000 de euro, mită pe care fostul consilier personal al lui Robu ar fi primit-o de la o casă funerară. „Eu îmi fac datoria din punct de vedere moral, pentru că sunt aliniat la valorile cinste, corectitudine, legalitate. (…) Eu am avut temei să îi ridic dreptul de semnătură.”, a explicat Nicolae Robu, în luna octombrie.

CITEȘTE ȘI: Robu, despre cazul Răvășilă: „Nu am avut tăria să mă uit la o înregistrare în care se făceau niște intervenții pe un mort”

Dominic Fritz a afirmat recent că suspendarea lui Răvășilă din funcție nu a avut temei legal.

gif card de energie dacus 1000x100

„Am avut o discuție cu domnul Răvășilă. I-am spus că o să sesizez Comisia de Disciplină pentru anumite lucruri interne și i-am și spus că există acest dosar in rem despre tot ce se întâmplă la cimitire. Deocamdată el este în continuare director și trebuie să semneze în continuare tot ce ține de rolul lui. A avut întotdeauna drept de semnătură. A existat o notă internă fără nicio valoare juridică. Cât nu este suspendat – și deocamdată nu am o bază legală pentru suspendare – are și drept de semnătură.”, a declarat Dominic Fritz.

Fapte de corupție cercetate în Primăria Timișoara

Dominic Fritz a vorbit și despre un alt dosar care ar fi în cercetarea procurorilor anticorupție. „Deocamdată am fost înștiințat de două dosare de corupție care sunt cercetate in rem de către DNA. Cele două dosare penale sunt în legătură cu cimitirele din Timișoara și cu angajări presupus ilegale în cadrul Serviciului Public de Creșe. Am fost înștiințat că procedura din cursul urmăririi penale este nepublică. Vom afla la sfârșitul procedurii concluzia DNA-ului.”, a explicat Fritz.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/