Robu, despre cazul Răvășilă: „Nu am avut tăria să mă uit la o înregistrare în care se făceau niște intervenții pe un mort”

Primarul în exercițiu al Timișoarei a dispus verificarea lui Florin Răvășilă, directorul Direcției de Patrimoniu I Est din Primăria Timișoara, în comisia internă antifraudă, după ce a primit indicii că acesta ar fi comis ilegalități. Recent, Robu i-a și retras dreptul acestuia la semnătură, în urma acestor sesizări. 

În privința directorului Florin Răvășilă, fost consilier personal al lui Nicolae Robu, au apărut suspiciuni potrivit cărora ar fi primit o mită de 40.000 de euro de la o casă funerară. În spațiul public au apărut informații cum că fapta a fost înregistrată de o treia persoană prezentă la întâlnirea unde ar fi avut loc tranzacția.

„Am avut niște sesizări, nu vă detaliez despre ce este vorba, că domnul Răvășilă ar fi făcut lucruri ilegale și, pe cale de consecință, i-am ridicat dreptul la semnătură. Am dispus o misiune de cercetare la corpul intern al primarului de control și antifraudă și fac tot ce îmi cere legea să fac și aici mă opresc. Mai departe nu mai este rolul meu să vorbesc despre altceva. Domnul Răvășilă a fost eficient. El va trebui să se apere, daca vrea. Eu îmi fac datoria din punct de vedere moral, pentru că sunt aliniat la valorile cinste, corectitudine, legalitate. Nu  garantez decât pentru mine. Dacă cineva dintre colaboratori, oricât mi-ar fi de apropiat, comite ilegalități, eu nu cruț pe nimeni. Eu am avut temei să îi ridic dreptul de semnătură”, a explicat Nicolae Robu.

leader board 728 x 90 px

Edilul a spus și că nu a văzut înregistrarea cu pricina „pentru că nu am avut tăria să mă uit la o înregistrare în care se făceau niște intervenții pe un mort.”

Firma funerară de la care ar fi primit banii Răvășilă este una din cele două cu care Primăria Timișoara a încehiat contract de concesiune pentru cimitirele din oraș, în urma unei licitații.

Răvășilă nu a putut fi contactat pentru a-și susține punctul de vedere.

Primarul ales al Timișoarei i-a cerut, săptămâna trecută, lui Nicolae Robu să explice public de ce i-a retras dreptul de semnătură lui Răvășilă, cu o săptămână înainte de alegeri.

„Prezumpția de nevinovăție se aplică, dar cazul este prea grav să fie acceptabil ca timișorenii să afle doar din presă de aceste suspiciuni. Nu este de acceptat ca un posibil caz de corupție în primărie să fie ascuns sub preș pentru că omul acuzat de corupție este numit de primar sau pentru că este omul de încredere al omului de încredere al primarului. Lupta împotriva corupției în Primărie va fi o prioritate pentru mine și o voi duce cu maximă transparență și fără frică”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Florin Răvășilă este director în primărie din februarie 2019, funcție ocupată în urma unui concurs. Anterior a fost consilier personal al primarului Nicolae Robu. A fost membru PDL Timiș, iar în prezent face parte din filiala PNL Timiș.

Foto: Facebook/Florin Răvășilă