Reabilitări la Spitalul CF din Timișoara: „Evoluția epidemiologică impune reorganizarea rapidă a spațiilor spitalului”

A fost demarat un proces de reabilitare în cadrul Spitalului CF din Timișoara. Subsolul tehnic al unității sanitare va fi transformat complet, iar investiția se realizează din fonduri proprii.

Lucrările de reabilitare de la nivelul subsolului au fost demarate în contextul evoluției situației epidemiologice. Spațiile respective nu puteau fi folosite din cauza stării avansate de degradare, iar în urma lucrărilor vor fi amenajate grupuri sanitare, vor fi înlocuite țevile, iar pereții vor fi consolidați.

leader board 728 x 90 px

„Ne bucura faptul că și în această perioadă dificilă, în Spitalul CF Timișoara continuă investițiile. Evoluția epidemiologică îngrijorătoare impune reorganizarea și adaptarea rapidă a spațiilor spitalului, la cerințele actuale. Astfel, conducerea spitalului a dispus reabilitarea, din fonduri proprii, a subsolului tehnic al clădirii principale, cuprinzând spații care, din cauza stării avansate de degradare, nu au putut fi utilizate până în prezent. Lucrările constă în amenajarea a șase grupuri sanitare, reparații și consolidări ale pereților, gletuire, văruire, schimbarea țevilor, montarea de calorifere, montarea de tavane casetate și linoleum antibacterian”, au transmis reprezentanții Spitalului CF Timișoara.

În cadrul unității sanitare există și un laborator de testare PCR unde se procesează teste, decontate din fonduri publice atât pentru pacienții care prezintă simptome caracteristice Covid-19, cât și teste recoltate în cadrul anchetelor epidemiologice desfășurate de Direcția de Sănătate Publică Timiș. De asemenea, se fac și teste la cerere, contra cost. Spitalul CF este unitate suport-COVID-19 și aparține de Ministerul Transporturilor.