Robu rostește numele lui Dominic Fritz: „Stătea mai bine în sondajul meu decât în sondajul propriu”

Nicolae Robu reia, încă o dată, tema alegerilor în urma cărora a pierdut al treilea mandat în fruntea Primăriei Timișoarei. De această dată, el spune că într-un sondaj pe care l-a făcut în vară, deși 60% dintre respondenți s-au declarat mulțumiți de realizările sale, doar 40% au afirmat că îl și vor vota. 

Primarul în mandat declară că și-a construit campania electorală în jurul realizărilor sale, deși nu a reușit să includă între acestea și transferul Pădurii Verzi la autoritățile locale.

„A durat ani de muncă și luptă. Demersurile sunt începute sub guvernarea PSD, am reușit să finalizez cu succes aceste demersuri chiar înainte de alegeri. Din păcate, târziu ca să pot folosi și electoral. Oricum era apă sfințită la picior de lemn pentru că am văzut după ce criterii s-a exprimat opțiunea celor care au votat și o respect cu civilizație, cu eleganță, este dreptul oricui să judece cum crede de cuviință și să nu judece, dacă nu dorește să judece.”, a spus Robu.

Într-o analiză succintă a rezultatelor scrutinului din 27 septembrie, Robu a precizat și că din 2017 i s-a făcut „foarte mult rău”, prin faptul că ar fi fost prezentat drept „cel mai corupt om din toată România”.

„Într-o zi poate o să vă prezint și un sondaj din luna iulie, ca să vedeți cum stăteau lucrurile. 60% din respondenți spuneau că sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de prestația mea, dar la acea vreme numai 40% spuneau că m-ar fi votat. Din start era clar că 20% merg spre candidatul USR, candidat care în același sondaj avea 39%. Deci, stătea mai bine în sondajul meu decât în sondajul propriu, unde se anunța o diferență de 8 procente între mine și el la acea vreme. La mine în sondaj se arăta o diferență de un singur procent. Sigur că nu am făcut-o ca să nu demoralizez lumea. Dar m-am cam lămurit cum am putut să scad așa. Proiectul este vechi, împotriva mea. Dacă toată ziua am fost prezentat cel mai corupt om din toată România, degeaba am vorbit eu (…) Eu nu sunt penal, să ne înțelegem, dar am fost asimilat drept penal și normal că mi s-a făcut foarte mult rău și mi s-a făcut nu întâmplător acest rău din 2017 și până acum în preajma alegerilor (…).”, a explicat Robu.

În finalul intervenției, Robu i-a pronunțat numele contracandidatului său, „domnul Dominic Fritz”, în contextul în care a afirmat că „am avut impresia că nu am câștigat niciunde”. Robu a dezvăluit că a obținut 48% de voturi în cartierul Soarelui, acolo unde își are domiciliul, în timp ce Fritz ar fi obținut doar 41%. „Și am mai câștigat într-o secție din Calea Buziașului”, a conchis liberalul.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Robu, într-un moment de sinceritate: „Nu pot să fiu un om sec. Nu s-a întâmplat nicio nenorocire. Pentru mine a fost surprinzător să pierd la diferență mare