Nicolae Robu, într-un moment de sinceritate: „Nu pot să fiu un om sec. Nu s-a întâmplat nicio nenorocire. Pentru mine a fost surprinzător să pierd la diferență mare”

Încă primar al Timișoarei, liberalul Nicolae Robu admite că, deși nu a exclus să fie învins în alegeri, a fost surprins de diferența mare de voturi dintre el și contracandidatul său, primarul ales Dominic Fritz. Robu recunoaște dreptul majorității de a opta „pentru ce consideră că i se potrivește”, cu mențiunea că „binele și răul sunt cele mai relative noțiuni”.  

„Nu s-a întâmplat nicio nenorocire. Atâta tot că pentru mine a fost surprinzător. Nu excludeam să pierd, dar excludeam să pierd la diferență mare. (…) Întotdeauna eu am vorbit și cu o doză de ludic. Unii o apreciază, alții nu. Am fost sfătuit să renunț la asta, că lumea nu înțelege și ia tot ce spun eu altfel. Am declarat mereu: eu sunt eu însumi. Dacă unii nu înțeleg și componenta asta de joacă a vieții, nu e problema mea. Eu nu  pot să fiu un om sec, un om-mașină. Eu sunt un om cu suflet și mă manifest ca atare. Mă manifest când sufăr și mă doare sufletul, mă manifest când sunt bucuros, fericit, îmi radiază sufletul.”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor locale, Dominic Fritz a obținut cu aproape 22.000 de voturi mai mult decât Nicolae Robu.

leader board 728 x 90 px

„Acum bate un vânt care e spre altceva. (…) Se pare că modelul pentru dezvoltarea Timișoarei e altul și eu am recunoscut cu fair-play: e dreptul majorității populației să opteze pentru ce consideră că i se potrivește. Binele și răul sunt cele mai relative noțiuni. Nu pot eu să spun «acesta este binele și vi-l impun». Nu m-ați auzit contestând nimic sau împroșcând cu noroi și nici nu o să mă auziți. (…) Prostiile astea cu aroganța nu au nicio acoperire în realitate. Cine mă cunoaște pe mine ridică din umeri, a fost o intoxicare. Sigur, eu poate am ridicat mingea la fileu atunci când mi-am apărat demnitatea (…).”, a mai explicat Robu.

CITEȘTE ȘI: Orban, după ce Robu a pierdut Primăria Timișoara: Uneori bate vântul schimbării