100 de ani: „Studenți în povești, rămas-am la fel. Tineri cu spirit rebel!” Imnul dedicat Universității Politehnica Timișoara

„Noi suntem cei ce iubesc Timișoara”, cântă în cor foștii absolvenți ai Universității Politehnica, artiști de renume peste hotare. Miercuri, 11 noiembrie, se împlinesc 100 de ani de la înființarea instituției de învățământ superior, iar cu acest prilej rockerii-ingineri s-au reunit într-o super formație și au compus un imn dedicat momentului aniversar. RockIng a lansat și videoclipul piesei „100 de ani”. 

„Studenți în povești, rămas-am la fel/Tineri cu spirit rebel/Povestea se duce- nainte/Cu cei ce ne urmează model”, sunt câteva din versurile care compun imnul dedicat Politehnicii Timișoara la 100 de ani de la înființarea instituției.

CITEȘTE ȘI: Foștii absolvenți ai Politehnicii, reuniți într-o super-formație, la 100 de ani de la înființarea universității. Surpriza pregătită de inginerii artiști

Din formația RockIng fac parte Mircea Baniciu (Phoenix/absolvent al Facultății de Construcții, specializarea Arhitectură, 1974), Călin Pop (Celelalte Cuvinte/absolvent al Facultății de Mecanică, specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, 1987), Tiberiu Bako (Cargo/absolvent al Facultății de Mecanică, specializarea Sudură 1992), Teodor Pop (Jazzybit/absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare, specializarea Calculatoare Hardware, 2007), Valentin Potra (Blazzaj/absolvent al Facultății de Construcții, specializarea Hidrotehnică, 1990) și Octavian Horvath (Implant Pentru Refuz/absolvent al Facultății de Construcții, specializarea Hidrotehnică, 1999).

Ei au fost coordonați de realizatorul muzical Bogdan Puriș. Versurile au fost scrise de poetul Robert Șerban, absolvent și el al Politehnicii. Videoclipul piesei a fost realizat de Ovidiu Novac și de inginerul de sunet Uțu Pascu. Piesa poate fi vizualizată aici.

Versurile piesei vorbesc despre veșnicia timpului, despre viața de student în Timișoara, despre valori, toate puse pe  acorduri rock: „În 100 de ani avem milioane de vise atinse, cuprinse/De 100 de ani modelăm cu succes caractere distinse/Lumină în beznă, clar în obscur, spulberăm perdele de fum/Poartă deschisă spre noi aventuri!”

Pentru că situația actuală nu a permis organizarea unui concert în aer liber, așa cum se dorea, lansarea piesei va fi făcută online, pe pagina de Facebook a Universității Politehnica Timișoara și canalul de Youtube – Teleuniversitatea Timișoara. Tot atunci va avea loc și un concert al formației RockIng, iar artiștii vor interpreta hiturile lor celebre. Difuzarea va avea loc miercuri, 11 noiembrie, de la ora 20.00.

tmc 640