Foștii absolvenți ai Politehnicii, reuniți într-o super-formație, la 100 de ani de la înființarea universității. Surpriza pregătită de inginerii artiști

po 1000x100px (4)

Phoenix, Cargo, Pro Musica, Celelalte Cuvinte, Pasărea Colibri și Blazzaj celebrează 100 de ani de Politehnică în Timișoara într-un mod inedit. 

Robert Șerban, Mircea Baniciu (Phoenix), Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Valentin Potra și Tiberiu Bako (Pro Musica și Cargo), toți foști absolvenți ai Universității Politehnica din Timișoara se reunesc într-o super-formație. Timp de o săptămână, toți sunt prezenți la Timișoara ca să scrie și să compună cele mai bune acorduri pentru o piesă dedicată celor 100 de ani de Politehnică în orașul de pe Bega.

„Este vorba despre un proiect legat de spiritul universității noastre. Politehnica nu înseamnă doar tehnologie și inginerie, ci își face prezența în toate activitățile orașului. Unii vor considera paradoxal, dar o serie de artiști au terminat Politehnica. Sunt licențiați aici și ne aduc cinste. Mulți oameni nu cunosc acest lucru și am stabilit că de centenar vom face cunoscut un concept cu astfel de artiști. A fost greu să-i identificăm. A fost constituit un super grup, care cuprinde nume consacrate, generații de succes în domeniul muzical. Surpriza este lansarea unei piese de centenar pe un text scris tot de un absolvent.”, spune Florin Drăgan, rectorul UPT.

Robert Șerban compune versurile cântecului, iar Mircea Baniciu și Călin Pop vor fi soliști principali.

Evenimentul care celebrează centenarul Politehnicii va avea loc în 11 noiembrie, atunci când piesa super-formației se va auzi într-un concert. Soliștii și conducerea universității nu au dezvăluit deocamdată toate detaliile evenimentului, dar se dorește a fi un concert în aer liber, cu respectarea normelor în vigoare la acea dată.