Spitalul din Moldova Nouă, din ce în ce mai sănătos! Două noi servicii pentru pacienții din Clisură!

explo 1000x200

Problema medicilor de la policlinica spitalului din Moldova Nouă începe, încet, dar sigur, să fie rezolvată și asta după ce în instituția spitalicească s-au investit peste 10 milioane de lei.

Spitalul din Moldova Nouă beneficiază de o policlinică nou amenajată și dotată cu aparatură de ultimă generație. Cum reabilitarea și dotarea policlinicii a fost finalizată încă din 2014, funcționalitatea ei era în impas din cauza lipsei personalului medical. Una dintre promisiunile din campania electorală a noului primar ales al orașului de la malul Dunării, Adrian Torma, a fost și aceea de a rezolva problema resursei umane și de a pune în valoare investiția de la spitalul din Moldova Nouă. Două din cabinetele policlinicii au fost rezolvate în acest sens, locuitorii din Clisura Dunării beneficiind de un medic dermatolog și un medic oftalmolog. „În primul rând, îi urez bun venit domnului medic oftalmolog Iacob Cristian, care în fiecare zi de joi face consultații în cadrul policlinicii din Moldova Nouă de aproximativ 3 săptămâni. Am fost plăcut surprins de aparatura din policlinică, dar și de profesionalismul domnului doctor. Încercăm să permanentizăm acest serviciu în cadrul policlinicii şi, în curând, să avem şi o sală de operații în specialitatea oftalmologiei. Vă reamintesc că am reușit aducerea şi a unui medic dermatolog în cadrul policlinicii şi încercăm acoperirea tuturor cabinetelor în cel mai scurt timp. Din păcate, vechea conducere şi primarul de tristă amintire nu au avut interes în susținerea actului medical la nivel de oraș”, a scris, pe pagina sa de Facebook, primarul orașului din Clisura Dunării, Adrian Torma.

Tot în postarea de pe Facebook, primarul Torma a făcut și o vizită inopinată la spitalul din localitate și asta pentru a vedea cum sunt condițiile medicale și hoteliere. „Am dorit să fac o vizită neanunțată în spital pentru a putea verifica şi testa situația concretă, atât din partea pacienților, cât şi a cadrelor medicale. În general, am constatat că există interes în a oferi servicii de calitate din partea cadrelor medicale şi o stare de satisfacție din partea pacienților cu privire la condițiile din spital. Este clar că sunt multe de îmbunătățit şi cu siguranța actuala conducere are susținere, atât la nivel financiar, cât şi ca viziune din partea mea, ca primar. Aştept cu drag opiniile şi sfaturile dumneavoastră legate de Spitalul Orășenesc Moldova Nouă”, și-a încheiat intervenția pe pagina sa edilul-șef al orașului Moldova Nouă.

banner 970 x 250