Sprijin belgian pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Unitatea ar putea primi 30.000 de euro!

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș ar putea beneficia de un sprijin financiar important din partea Belgiei, prin intermediul Asociației pentru Ajutor Mutual Slatina Timiș.

Viceprimarul municipiului Caransebeș, Marius Isac, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Regiunii Flandra din Belgia din domeniul sănătății și mutualității creștine. Însoțiți de Ioan Suru, consultant ADAM Slatina Timiș, partenerii belgieni au fost interesați de proiectele bazate pe reabilitarea Spitalului Municipal de Urgență, dar și de legislația în vigoare care permite dezvoltarea unor parteneriate cu Asociația pentru Ajutor Mutual din Slatina Timiș și care, sub o formă sau alta, să ajute Spitalul Municipal de Urgență, ce deservește întreaga populație de pe văile Timișului, Carașului, Sebeșului și Bistrei.

„Avem intenții împreună cu partenerii din Belgia să semnăm mai multe contracte de parteneriat pentru reabilitarea și dotarea unor secții de la spitalul din Caransebeș. Ne dorim ca la începutul anului viitor să sprijinim renovarea secției de neurologie a spitalului prin alocarea unei sume de 30.000 de euro. După ce conducerea spitalului va reuși să deschidă o secție de oncologie, aceasta să fie sprijinită de Asociația de Ajutor Mutual, partenerii belgieni”, ne-a precizat Ioan Suru.

Fundația sprijină înființarea de asociații de ajutor mutual în diverse localități din România, care vor negocia servicii medicale de calitate, continue și la un preț accesibil cu ofertanții de astfel de servicii și participă la alcătuirea de strategii comunitare de îmbunătățire a stării de sănătate a cetățenilor.

La discuții a participat și managerul interimar al spitalului, Alin Mihăilică. Acesta a menționat câteva dintre proiectele implementate de unitatea medicală pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții bune. Acesta a menționat că doar o treime dintre pacienții internați sau îngrijiți în unitatea medicală au domiciliul în Caransebeș, restul locuiesc în zonele învecinate Caransebeșului. De aceea se dorește înființarea unei asociații care să poată primi bani și de la primăriile din zonele învecinate, care la rândul ei să ajute spitalul, care mai ales pe timp de iarnă este un veșnic dator la furnizorii de servicii.