Şpagă de 2,5 miliarde de lei!

explo 1000x200

Judecat în şapte dosare pentru luare de mită, trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, fostul şef al APIA Caraş-Severin a creat un mecanism de fraudare prin care s-a dat un tun de circa 7,5 miliarde de lei.

Romică Anculia a pus la punct o metodă de fraudare a fondurilor europene și naționale alocate prin programele de sprijinire a producătorilor agricoli și utilizatorilor de terenuri, în complicitate cu afaceristul lugojean Tudor Jurj şi mai mulţi primari din Caraş-Severin. Procurorii au strâns deocamdată probe concludente împotriva unui număr de nouă edili, dar există indicii că ar mai fi şi alţii care au intrat în afacerea murdară. „Mecanismul de fraudare a constat fie în executarea parțială a lucrărilor de întreținere și amenajare a pajiștilor și recepția lucrărilor pe baza unor documente justificative false, fie prin neexecutarea acestor lucrări, sumele de bani virate de către APIA fiind împărțite între cei doi inculpați menționați și primarii unor localități din județul Caraș-Severin”, precizează Direcţia Naţională Anticorupţie.

CITEŞTE ŞI: 

 Pedepse reduse pentru „seniorul feudal” Romică Anculia şi Împăratul Simi!

Judecaţi pentru luare de mită, Romică Anculia şi Valentin Ghiţă vor să scape de judecata magistraţilor din Caraş-Severin!

Romică Anculia a adus DNA-ul în 12 primării din Caraş-Severin!

Au acceptat la acea vreme, în cursul anului 2011, să participe la fraudarea fondurilor UE şi să bage bani murdari în buzunar primarii Iancu Simion Simi (Oţelu Roşu), Valentin Ghiţă (Socol), Adam Trandafir (Marga), Gheorghe Roma (Slatina Timiş), Viorel Roşca (Brebu), Ion Ţicheriu (viceprimar Brebu), Ioan Vetreş (Armeniş), Ion Stoia (Forotic) şi Ion Moşoarcă (Grădinari). Din fondurile fraudate împreună cu aceştia, susţin procurorii DNA, fostul director APIA, Romică Anculia, a băgat în buzunar o sumă ameţitoare: aproape 2,5 miliarde de lei.

Condamnat deja de două instanţe în primul dosar, alături de primarii din Oţelu Roşu şi Socol, Anculia e aşteptat astăzi la Tribunalul Arad pentru un nou termen al procesului în care au calitatea de inculpat şi primarul, respectiv viceprimarul din Brebu, Viorel Roşca şi Ion Ţicheriu. În sarcina celor doi s-au reținut infracțiunile de trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Alături de aceştia e judecat şi Ioan Marta, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale Brebu, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (cinci acte materiale) și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

banner 970 x 250

Comments

 1. Licitatii ziare Galati says:

  Buna ziua,
  De acum puteti publica licitatii ziare Galati prin intermediul Metropolitan Maxpress.
  Anunt Licitatie Viata Libera, Licitaii Anunturi Viata Libera simplu rapid si eficient.
  Cum public licitatii in Ziarul Raid Galati ?
  Contravaloarea anunturi Licitaii Raid Galati Braila poate fi achitata si prin Card Bancar
  Ziarul Monitorul de Galati publicare licitatii va ofera posibilitatea de a achita contravalorea anuntului prin SMS
  Anunturi Licitatii Monitorul de Galati contact 0768.44.11.33, 0721.08.08.10