Romică Anculia a adus DNA-ul în 12 primării!

Actualii sau foştii primari din Caraş-Severin le dau permanent de lucru procurorilor care luptă cu corupţia. Arestarea şefului APIA a scos la iveală o mulţime de nereguli.

Odată pus în libertate de Curtea de Apel Timişoara, instanţă care a acceptat să-i deschidă cătuşele în schimbul unei cauţiuni de jumătate de miliard de lei vechi, Romică Anculia, “seniorul feudal”, aşa cum l-au numit procurorii anticorupţie, s-a grăbit să revină în fotoliul de director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Caraş-Severin. argument-cs.ro a anunţat că Anculia a făcut deja demersuri pentru a-şi relua funcţia, postură din care a pus la cale fraudarea fondurilor europene acordate de APIA sub formă de subvenţii pentru întreţinerea păşunilor.

Afaceri necurate în tot judeţul

Reprezentanţii Ministerului Public au arătat în permanenţă că locul lui Anculia este în arest preventiv şi asta pentru că are o influenţă foarte mare. În plus, tentaculele caracatiţei corupte sunt mult mai mari şi mai multe la număr. Tudor Jurj nu este singurul om de afaceri cu care Anculia a făcut afaceri murdare. Vasile Sauca nu este nici el străin de fraudarea fondurilor APIA. Cel puţin aşa spun procurorii DNA, care au întocmit un alt dosar, în care Anculia e din nou primul pe lista acuzaţilor. Alături de el, sunt nominalizaţi alţi zeci actuali sau foşti primari ai comunelor din Caraş-Severin: Petru Harambaşa (Turnu Ruieni), Gheorghe Roma (Slatina Timiş), Daminescu Nicolae (Sacu), Ion Moşoarcă (Grădinari), Ion Stoia (Forotic), Roşca Viorel (Brebu), Ioan Vetreş (Armeniş), Aurel Miclea (Bozovici), Adam Trandafir (Marga), Rusalin Blagoiescu (Tîrnova). Audierile încă nu au început, dar saci întregi cu documente au fost ridicaţi, atât de la APIA, cât şi de la primării. Iancu Simion Simi şi Valentin Ghiţă, foştii primari din Oţelu Roşu şi Socol, răspund deja în faţa legii. Iniţial, Anculia a recunoscut acuzaţiile aduse de procurori, dar în faţa instanţelor de jucată a retractat totul. Deocamdată, “seniorul feudal” se bucură de prezumţia de nevinovăţie, deşi Tudor Jurj a povestit modul în care au fraudat împreună banii europeni.