UPDATE: Părerile oficialilor cărăşeni despre soarta UCMR-ului!

Guvernul a aprobat Memorandumul prin care se propun două variante de măsuri care să permită continuarea activității Uzinei Constructoare de Maşini din municipiul Reşiţa. Schimbarea va salva, astfel, slujbele cărăşenilor.

UPDATE, ora 14:20

Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a explicat faptul că, odată aprobat Memorandumul, procesul prin care statul devine acționar majoritar al UCMR, procesul de etatizare, a demarat. „Săptămâna viitoare va veni președintele AVAS-ului alături de Remus Borza, președintele Hirdoelectrica, pe care eu îi voi primi și împreună ne vom întâlni cu conducerea UCMR-ului pentru a stabili în detaliu cum vom proceda în continuare. Dar acel proces prin care statul va deveni majoritar la UCMR SA este practic, de acum, ireversibil. UCMR-ul este pe undeva mecanicul-șef al sistemului hidroenergetic românesc. Statul român și-a asumat această măsură, așa cum am anticipat și eu, pentru că este de importanță națională”, a precizat pentru Express de Banat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

UPDATE, ora 13:10

Intenţia Guvernului aduce momente de bucurie în viaţa oamenilor din Caraş-Severin. Pentru a naţionaliza UCMR-ul, cei mari au hotărât ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) să fie mandatată să ia măsuri de dare în plată pentru o parte a activelor societății şi, de asemenea, să ia măsuri pentru vânzarea în bloc a activelor operaționale ale societății în cadrul procedurii de insolvență. Cu alte cuvinte, statul va deveni acționar al uzinei.

Oficialii cărăşeni susţin că, prin această hotărâre, Guvernul vrea să salveze UCMR-ul, nu să îl naţionalizeze: ,,Există un Memorandum care a obţinut avizul tuturor ministerelor implicate şi, în cele din urmă, a fost aprobat, însă toată această procedură nu este încheiată încă. După părerea mea, este o chestiune simplă: datoriile uriaşe au fost achitate sau transformate în acţiuni. Partea bună este că se vor salva toate locurile de muncă existente în uzină, ceea ce înseamnă un lucru foarte bun pentru judeţ. Eu am insistat în Guvern pentru salvarea companiei şi susţin că era o soluţie legală ca cei mari să se implice în salvarea UCMR-ului”, a declarat pentru Express de Banat deputatul Ioan Mocioalcă, vicepreședintele PSD Regiunea de Vest.

Comments

 1. Ana Maria says:

  CITESTE SI: https://expressdebanat.ro/exclusiv-statul-redevenit-actionar-majoritar-la-ucmr.
  A devenit sau redevenit? S-a nationalizat sau nu s-a nationalizat? Hotarati-va! “Cu alte cuvinte, statul va devenit actionar al uzinei”? Pana acum ce era? Reactionar? Si explicati-ne cum vor fi salvate slujbele carasenilor? Am o cunostinta care lucreaza la Bozovici si e in preaviz. Prin masura asta I se salveaza slujba? Ca si ea e din Caras?

 2. Anca says:

  Sunteti tari de ieri de la ora 23:30 si pana azi la 13:10 v-a trebuit timp sa cititi articolul lui Nafiru din Argument sa vedeti ca Guvernul a aprobat un Memorandum prin care se propun două variante de măsuri care cica permit continuarea activităţii SC UCM Reşiţa SA….. „În ambele variante, este mai întâi necesară preluarea, prin act normativ, a creanţei ANAF de către AAAS”, adica nu se stie cum sa puna mana pe o proprietate privata, de e cam greu…….. „În prima variantă AAAS va fi mandatată să ia măsuri de dare în plată pentru o parte a activelor Societăţii, iar în cea de-a doua variantă AAAS va lua măsuri pentru vânzarea în bloc a activelor operaţionale ale societăţii în cadrul procedurii de insolvenţă” pai Obadau a mai vandut la unison cu statul asta UCMR-ul inca o data. Ei probabil ca se merge pe proverbul romanesc ca „TOATE LUCRURILE SUNT BINE FACUTE DACA SE VINDE O DATA, MAI O DATA, SI INCA O DATA”

 3. Mircica says:

  Multumim din inima Guvernului Ponta pentru intentia care ne-a adus momente de bucurie in viata noastra, a oamenilor din Caras-Severin. Suntem recunoscatori celor mari pentru ca au hotarat stiu ei ce, ca noi nu prea pricepem romana pe care o vorbesc ei. Dar acum e clar: Soarta UCMR-ului a fost hotarata! Suna ca dracu

 4. Coana says:

  Vrem parerea experta a domnului Mihaitza, primarul orasului in care se gaseste uzina a carei “Naționalizare le va salva slujbele reșițenilor și va menține încă vie legenda uzinei constructoare de mașini”. O fotografie cu domnul primar in vizita de lucru in UCMR ar prinde bine la imagine, sa nu ia Frunzaverde tot caiamacul. Dupa cum se pare el si Borza, masonii, sunt pe cai mari, iar Stepanescu ramane Rotary…de caruta,