Situația revenirii la școală în Caraș-Severin: peste 11% dintre cadrele didactice vaccinate și două unități sub incidenta scenariului roșu

Semestrul II al anului școlar 2020-2021 va debuta, așa cum anunțase președintele Klaus Iohannis la începutul acestei săptămâni, cu o bună parte a preșcolarilor și elevilor prezenți fizic în unitățile de învățământ, dat fiind trendul descendent al infectărilor cu noul coronavirus înregistrat în ultima perioadă.

Exceptând situația localităților carantinate, unde parcurgerea materiei se va face exclusiv online, autoritățile au stabilit trei scenarii în privința redeschiderii școlilor, mai exact în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, situație care va fi actualizată în fiecare săptămână, totul pentru ca actul educațional să se poată desfășura în condiții de siguranță atât pentru copii, cât și pentru dascăli. Astfel, scenariul verde va avea aplicabilitate acolo unde incidența este de sub un caz la mia de locuitori, fapt care presupune participarea fizică a tuturor elevilor la școală. În scenariul galben (sub trei cazuri la mia de locuitori) vor fi prezenți la cursuri: copiii de grădiniță, elevii din cadrul ciclului primar, dar și cei din clasele terminale, mai exact clasele VIII-a, a XII-a și a XIII-a, un rol definitoriu aici jucându-l pregătirea pentru susținerea examenelor naționale. În situația în care incidența este de peste trei cazuri la mia de locuitori, scenariul roşu, vor merge la cursuri doar preșcolarii și elevii claselor I-IV.

La nivelul județului Caraș-Severin, potrivit situației transmise de Inspectoratul Școlar Județean, 56 de unități de învățământ își vor desfășura activitatea în conformitate cu scenariul verde, alte 68 – în scenariul galben, de la ultima raportare, singurele școli rămase în scenariul roșu fiind cele din Ramna și Vermeș, dintr-un total de 409 unități de învățământ, dintre care 126 cu personalitate juridică (cu directori, ștampilă, patrimoniu).

Din păcate, procesul de imunizare al cadrelor didactice nu se ridică la nivelul așteptărilor, din 1.422 (46,96%) de persoane înscrise pe platformă în vederea imunizării, reușind să se vaccineze doar 168 de dascăli (11,81%). Se pare că una din cauzele procentului scăzut în acest caz are la bază lipsa centrelor de vaccinare funcționale în proximitatea domiciliului.

Sursa foto principal: cotidianul.md.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/