Se redeschid localurile și sălile de spectacol! Cum rămâne cu purtarea măștii de protecție?

De zile bune, incidența cazurilor de coronavirus s-a menținut sub 3 la mia de locuitori în Reșița. Cu toate acestea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a amânat redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor și a sălilor de spectacol în municipiul reședință de județ. Schimbarea a venit totuși ieri.

Veste bună pentru reșițenii dornici de socializare. De astăzi se redeschid localurile, dar și sălile de cinema și de teatru. Chiar dacă acestea vor putea fi ocupate doar la o capacitate de 30%, cu siguranță măsura va reprezenta o gură de aer pentru mediul HoReCa, dar și pentru locuitori. În aceeași situație cu Reșița se află și Copăcele, Ciclova Română, Socol, Bocşa, Târnova, Berlişte, Ezeriş şi Zorlenţu Mare.

Programul de funcționare al localurilor este între orele 6.00 și 23.00.

leader board 728 x 90 px

În localitățile cărășene în care incidența cazurilor de coronavirus este de maximum 1,5, capacitatea de funcționare crește la 50% din capacitatea sălilor de spectacol, cinema sau restaurante/puburi/cafenele. Programul de funcționare este și aici cuprins între orele 6.00 – 23.00.

În privința purtării măștilor care să acopere nasul și gura, aceasta rămâne obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. De asemenea, deplasarea populației în afara locuinței între orele 23.00 și 5.00 fără un motiv bine întemeiat rămâne interzisă, în acest caz fiind necesară declarația pe proprie răspundere.