Dacă timp de cinci luni de la apariția COVID-19 pe teritoriul României, urbea de la malul Dunării a reușit să dețină titulatura de oraș cu zero cazuri de infectare, începând cu luna august, momentul revenirii oamenilor din concedii, datele problemei au început să se schimbe. Chiar și așa, în condițiile în care, la nivel național se vorbește despre o explozie a îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2, la Moldova Nouă, situația epidemiologică este încă ținută sub control, prudența și decența cetățenilor în respectarea măsurilor impuse de autorități fiind elemente-cheie vizavi de înregistrarea unui trend descendent a cazurilor depistate pozitiv.
„Situația epidemiologică în orașul Moldova Nouă nu este una critică! Au mai fost și tot felul de oratori locali care și-au dat cu părerea, fie online, fie pe la colțuri, despre cât de gravă este situația pe raza UAT-ului nostru, însă ea nu este gravă. Orașele mici de pe raza județului nostru nu depășesc rata de incidență. Într-adevăr, au fost comune unde gradul de infectare a fost depășit, însă acest lucru este oarecum de înțeles în contextul în care, ținând cont de populația de pe raza UAT- ului respectiv, puţin numeroasă, iar atunci trei-patru cazuri înseamnă mult”, a explicat Adrian Torma, reales edil al orașului de la Dunăre în data de 27 septembrie.
De acord cu faptul că orice măsură dusă la extrem poate avea efecte negative, politicianul cărășan dă de înțeles că măsurile luate în calcul pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și reducerea considerabilă a numărului cazurilor de infectare sunt unele necesare, răzvrătirea populației în privința portului măștii de protecție și a respectării distanțării fizice putând fi fatale din punct de vedere economic, dar mai ales sanitar, motiv pentru care îi îndeamnă pe cetățeni la prudență și decență.
„Toate extremele sunt dăunătoare! Cred că trebuie să înțelegem să purtăm masca, să respectăm acea distanță fizică, să încercăm, în aceste momente, să nu ne luăm în brațe, să nu ne pupăm ori de câte ori ne vedem sau alte acțiuni de acest gen. În plus, dacă cumva oamenii se simt rău, cred că indicat ar fi să facă un test pentru că este mai importantă sănătatea decât acea pornire de moment: «Lasă, că mie nu mi se poate întâmpla». Se poate întâmpla! Există persoane care au fost depistate pozitiv cu Sars-Cov-2, fără a avea însă comorbidități. Îi îndemn pe cetățeni la prudență și decență. Toate regulile/măsurile pe care le cer specialiștii și, în mare parte, guvernul sunt de bun-simț și cred că ar trebui să le respectăm. Dacă nu le respectăm, un lockdown ar putea fi fatal în ceea ce privește revenirea mediului economic din România”, a mai atras atenția social-democratul din Caraș-Severin înscris în lupta pentru ocuparea unui fotoliu în Senatul României.
Sursa foto principal: zf.ro.