Starea de alertă va fi prelungită. Fără lockdown de Paște!

Președintele Klaus Iohannis dă asigurări că Paștele va fi sărbătorit anul acesta diferit față de anul trecut. Chiar dacă starea de alertă se prelungește, șeful statului nu ia în calcul un lockdown.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că autoritățile vor prelungi în această săptămână starea de alertă și că restricțiile de circulație de noapte vor fi aplicate, cel mai probabil, de la ora 22.00. Șeful statului a anunțat că nu se are în vedere instituirea unui lockdown de Paște.

„Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte care este restricționată acum de la ora 23.00 va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22.00”, a anunțat marți Klaus Iohannis.

leader board 728 x 90 px

Acesta a spus că nu se are în vedere impunerea unui lockdown de Paște: „Pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște”.

Președintele a spus că cifrele din aceste zile sunt îngrijorătoare și că tendința de creștere a cazurilor de COVID-19 este evidentă și a făcut apel către români „să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare”.