„Dunca debitează câte o prostie pe zi, apoi rectifică! Caraș-Severinul nu are nevoie doar de drumurile spre Muntele Mic și Semenic!”

Atacat dur de noul președinte al Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu îl acuză la rândul său pe Romeo Dunca de faptul că una spune astăzi și alta face mâine, fiind un om influențabil în funcție de interese, dar și că încă din prima zi în noua postură s-a arătat preocupat de drumul spre Muntele Mic, acolo unde își are una dintre afaceri!

Liderul PSD Caraș-Severin, acum candidat pentru Camera Deputaților, și-ar fi dorit ca dialogul cu Romeo Dunca să se fi încheiat în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale, alegeri în urma cărora i-a luat locul la șefia administrației județene. Numai că, odată ajuns în funcția de președinte, Dunca a lovit și mai tare în Hurduzeu. Spune el, pentru că acum are și dovezi care să-i întărească acuzațiile. Social-democratul nu rămâne însă dator. „În fiecare zi, Romeo Dunca debitează câte o prostie pe care în ziua următoare o rectifică. Spunea că desființează Direcția de Drumuri Județene. După ce «l-a convins» pe Gabi Știka, unul dintre cei mai buni directori pe care i-a avut Direcția, să demisioneze, nu o mai desființează. Din punctul meu de vedere ar fi o prostie să o facă, dar el așa spunea. O societate de drumuri în acest moment în Caraș-Severin nu se poate înființa decât cu costuri foarte mari, îți trebuie baze în tot județul, așa cum funcționa în trecut acea societate care a fost falimentată când dreapta conducea Consiliul Județean, nu PSD-ul”, a comentat Hurduzeu.

Candidatul PSD pentru Parlamentul României n-a trecut cu vederea nici schimbarea opticii lui Romeo Dunca în problema deponeului de deșeuri de la Lupac sau anunțatele reduceri de personal. „La început, deponeul nu era bun, după aceea a devenit bun, problema e cu colectarea selectivă. A anunțat o reducere masivă a numărului de angajați din Consiliul Județean în foamea de a face economi. Îi recomand ca mai întâi să obțină acei bani de la investitorul care are în concesiune Aeroportul Caransebeș. Dacă ar recupera acei bani, poate nu ar fi nevoie să facă acele reduceri de personal. Îi recomand totodată să se uite în toată țara și să vadă dacă există astfel de Direcții județene de conservare și promovare a culturii tradiționale. Pentru noi, muzica populară este unul dintre aceste lucruri la care ținem foarte mult. Un bănățean adevărat simte și trăiește muzica populară. Cel mai ușor este să tai, să desființezi. Dacă ar face o comparație, chiar îi recomand județele Timiș și Sibiu, ar vedea câți bani cheltuie alții. Și ar fi bine să facă și o comparație a instrumentiștilor și soliștilor de acolo cu cei din Caraș-Severin. Cred că până acum nu a reușit domnul Dunca să viziteze toate căminele de persoane vârstnice și cele pentru copii, de fapt, cred că niciunul. A reușit să trimită însă Corpul de control să verifice atribuirea contractului pentru deszăpezire și întreținerea drumului spre Muntele Mic. Acela a fost primul drum pe care l-a verificat”, a contestat Hurduzeu primele decizii ale președintelui Dunca.

Social-democratul a insistat pe ideea că județul Caraș-Severin nu are nevoie doar de drumurile spre Muntele Mic și spre Semenic, făcând aluzie la afacerile în turismul montan ale lui Romeo Dunca și bunului său prieten Nelu Popa. Hurduzeu spune că județul are nevoie și de drumuri, și de sănătate, și de educație, și de protecție socială, dar și de cultură. „Dacă la nivelul PNL se consideră că e nevoie de un efort substanțial din partea Consiliului Județean Caraș-Severin ca Aeroportul Caransebeș să funcționeze și să vină curse charter cu turiști pentru Muntele Mic și pentru Semenic, să facă acest lucru asumându-și aceste obiective! Domnul Dunca am văzut că este noul purtător de cuvânt al PNL Caraș-Severin și, sigur, ne va face foarte mult bine cu declarațiile pe care le dă în fiecare zi”, a conchis Silviu Hurduzeu.

Auzind toate acestea, Romeo Dunca a mai trimis o tolbă de săgeți otrăvite către fostul șef al Consiliului Județean, pe care îl consideră mai nou „protectorul unui grup de prăduitori”. Recunoaște că a făcut primul control la Muntele Mic, dar spune că nu propriile interese au stat la baza deciziei, ci „suspiciunea rezonabilă că Hurduzeu a închis ochii când Direcția de Drumuri Județene a evaporat niște bani”. Deloc întâmplător, susține Dunca, directorul Știka și-ar fi dat, imediat ce i s-a sugerat, demisia.

CITEȘTE ȘI: 

Dunca îi acuză pe Hurduzeu, Popovici și Nedelcea de dezinteres, hoție și incompetență!