Primarul Ursu nu a plecat din PSD, dar greșeala lui costă un fotoliu de viceprimar!

Declarațiile de dragoste pe care Dumitru Ursu le-a făcut față de PNL nu au dus și nici nu vor duce la excluderea din PSD, fiind puse pe seama unor supărări, care se întorc acum împotriva sa.

Liderul PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, spune că nu s-a pus problema excluderii primarului Oraviței din partid, în ciuda celor afirmate public de acesta. Mai mult, Hurduzeu crede că Ursu va reveni la sentimente mai bune, mai ales după ce liberalii au format majoritate în Consiliul Local Oravița cu Pro România și au instalat viceprimar pe altcineva decât își dorea edilul-șef. „Domnul primar Ursu a trimis o adresă prin care și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației locale, rămânând membru în continuare al PSD. Am numit un președinte interimar la conducerea organizației, e vorba despre Marțian Lepa. Noi am fi vrut să fie viceprimar și am discutat cu cei de la Pro România, însă oferta noastră a fost sub cea a PNL-ului. Primarul Ursu a greșit pentru că, dacă se implica în aceste negocieri, sigur că oferta era alta. A fost decizia domnului Costel Ursu, însă acum o să avem cu toții de suferit. Există o majoritate teoretic împotriva actualului primar. Cum se va descurca la nivelul orașului Oravița, mi-e greu acum să spun, dar PSD, cu sau fără Costel Ursu, și în această campanie mizează pe un scor bun la nivelul Oraviței”, a comentat Hurduzeu.

Liderul social-democrat n-a discutat cu primarul Ursu după ce acesta a declarat că trece în tabăra liberală. Îi cunoștea supărările, dar nu se gândea la un gest atât de radical. Cum nu se gândește nici acum să-l excludă din PSD. Timpul ar putea rezolva situația de astăzi. „Nu s-a pus până în acest moment problema excluderii, nu a făcut nicio declarație împotriva partidului. Dar, cum dragoste cu forța nu se poate, e posibil să ajungem și la această situație. Nu am exclus în perioada de când sunt președinte interimar pe nimeni din partid pentru că eu am încercat să construiesc, nu să exclud și să dau afară. Tocmai din acest motiv nici nu discutăm în acest moment despre o excludere a domnului Costel Ursu din PSD”, a mai spus Silviu Hurduzeu.