Tablete pentru elevii necăjiți de la școlile din Oțelu Roșu

Pentru că toți elevii au început școala online, tabletele achiziționate de către Primăria Oțelu Roșu au ajuns la elevii cu situație materială precară.

Achiziția de tablete pentru noul an școlar a fost prevăzută într-o ordonanță de urgență a Guvernului, din vara acestui an, astfel că le-a fost solicitat școlilor să facă anchete sociale pentru ca tabletele să ajungă, în prima etapă, la cei care au situație materială grea.

La Oțelu Roșu au fost distribuite 50 de tablete la Liceul Bănățean, 35 de tablete la Școala Gimnazială 1 și 35 la Școala Gimnazială 3. Tabletele au fost împărțite părinților elevilor de către viceprimarul orașului de pe Valea Bistrei, Grigore Goja.

leader board 728 x 90 px

Echipamentul IT mobil prevăzut în OUG 14 este „tableta pentru uz școlar”, care poate fi achiziționată și de unitățile de învățământ în parteneriat cu autoritățile locale, în limita sumei de 200 de euro per bucată, sumă care să includă și contravaloarea abonamentului la internet, se arată în OUG.

Fondurile pentru achiziționarea de tablete pentru uz școlar cu acces la internet „precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediu online” sunt în limita de 100 de milioane de euro, echivalent în lei la cursul din luna august 2020. Din acești bani, fondurile de la Uniunea Europeană reprezintă 75%, iar restul este contribuția Guvernului.