Felix Borcean: „L-au schimbat pe Cican și investiția s-a sistat!” Stația de oxigen – tot la stadiul de proiect

Aceleași probleme ale Spitalului Municipal de Urgență sunt aduse în atenția publică în cadrul unui Consiliu Local nou, dornic să ajute în condițiile pandemiei de COVID-19.

Consilierul local USR, Sanda Bistrean, a menționat că Spitalul Municipal de Urgență se confruntă cu o gravă problemă de infrastructură pornind de la rețeaua de oxigen, de care în aceste vremuri este cea mai mare nevoie.

Numărul cazurilor de Covid crește de la o zi la alta. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce putem pentru a gestiona această pandemie. Am vorbit cu managerul spitalului și mi-a spus că sunt probleme cu oxigenul. Trebuie să intervenim să ajutăm spitalul!”, a spus Sanda Bistrean.

În sprijinul consilierei USR a venit și social-democratul Florin Bogdea, care este membru în Asociația Salvați Spitalul Caransebeș, alături de viceprimarul Bebe Pasere (președinte) și de primarul Felix Borcean:

Am luat la cunoștință despre acest fapt, am informat și pe domnul primar despre acest lucru, care cunoștea deja situația și am vrut, prin asociația pe care o avem să cumpărăm ceea ce este necesar pentru stația de oxigen. Evident că noi toți ne-am dat acordul să cumpărăm dacă este nevoie acel oxigen. Am vorbit și cu managerul spitalului, dna David și mi-a spus că în urma discuțiilor cu reprezentanții firmei care furnizează buteliile de oxigen să continue colaborarea. Evident că problema nu este rezolvată. Spitalul plătește o sumă mare de bani, cam 200.000 de lei pentru o factură, iar în aceste zile trebuie să ne punem toți la o masă și să găsim soluții pentru rezolvarea acestei probleme.”, a menționat consilierul Florin Bogdea.

Valentin Dascălu, poate cel mai vechi consilier local, a amintit conducerii Primăriei că această problemă s-a mai discutat în vechiul Consiliu Local și l-a întrebat pe primarul Felix Borcean ce s-a întâmplat cu investiția la care au fost martori la inaugurare, referindu-se la noua rețea de oxigen din spital.

Vă spun eu ce s-a întâmplat, l-au schimbat pe Cican și investiția s-a oprit, s-a terminat! Fostul manager, Adrian Cican, a încercat să facă o rețea nouă de oxigen și Gheorghe Borcean, din postura de manager interimar, a sistat lucrările.”, a menționat Felix Borcean, care l-a rugat pe Mihai Minea să prezinte amănuntele pentru care s-a sistat conectarea stației la rețeaua de oxigen.

Unul dintre motive ar fi că oxigenul cumpărat are o puritate mai mare decât cel pe care-l produce stația, mai mult dacă se cumpără atunci spitalul scapă de plata cu întreținerea, pentru care era nevoie de 4 angajați. Nu fac nicio apreciere vă spun doar cu stau lucrurile. În momentul în care a venit alt manager lucrurile s-au blocat.”, a menționat Mihai Minea, care face parte din Consiliul de Administrație al Spitalului.