Sistem nou de taxare pe autobuzele din Reșița. Ro-A-Tir a început schimbările

Autobuzele care circulă în Reșița au deja montate noile aparate care vor taxa electronic călătorii. Societatea Spedition Ro-A-Tir este, practic, obligată să implementeze sistemul electronic de taxare și să realizeze un şir de reforme.

Începutul anului viitor va aduce un nou mod de taxare a călătoriilor pe transportul local de călători din municipiul Reșița. ,,Vrem să implementăm sistemul de autotaxare. Noi, la momentul acesta, suntem în derularea contractului cu furnizorul care ne montează sistemul care este același furnizor care l-a introdus inclusiv la Timișoara și parte din București. Data la care el va fi funcțional nu pot să o dau acum, dar la începutul anului viitor va începe implementarea lui. Durează ca perioadă pentru că e greu să treci de la un sistem la altul. Pentru început vom merge în paralel cu sistemul, și anume vom avea și taxatorul în autobuz, astfel încât să poată să ajute la utilizarea noului sistem, să poată să și elibereze bilete în cazul în care sunt persoane care nu vor apela la noua modalitate de taxare”, a precizat pentru cititorii Express de Banat managerul operatorului de transport, Ionela Kovacs.

Societatea care gestionează acum la Reșița transportul în comun de călători va încheia contracte cu terți, adică cu chioșcuri de ziare, mici magazine de cartier, locații de unde oamenii să poată să își procure biletele de călătorie. Oricum, în prima jumătate a lui 2015, perioada de adaptare va oferi suficiente alternative celor care aleg să ia autobuzul pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru diverse drumuri în oraș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Nu doar biletele de o călătorie vor suferi modificări. Și abonamentele vor arăta altfel. ,,Schimbarea va consta în faptul că nu mai vine taxatorul, îți dă biletul și ți-l rupe la momentul la care ți-l eliberează. Va trebui să îl introduci în aparatul de taxare și îți va fi ștanțat cu datele călătoriei. La sistemul de abonamente, se va transforma din acest abonament pe hârtie în carduri și va fi mai simplu pentru cetățean, în sensul în care va fi un card electronic din care fiecare călătorie va fi decontată, pentru că abonamentele sunt ca și calculație aferente unui anumit număr de călătorii. Spre exemplu, abonamentul de cinci zile este calculat la un număr de 10 călătorii și se plătește doar 75% din valoarea călătoriei. Dacă ai călători de zece ori cu biletul ai plăti 20 de lei, pe când dacă circuli 10 călătorii cu abonamentul, dai 15 lei. Acesta este avantajul abonamentului”, a mai explicat managerul Spedition Ro-A-Tir.

Toate aceste modificări pe care ușor-ușor le observăm în autobuzele de la Reșița nu vor aduce și majorări de prețuri la bilete sau la abonamentele pe care le plătesc călătorii, a dat asigurări Ionela Kovaci.

Citește și Reşițenii circulă cu autobuze vechi de 20 de ani! Europa le casează, Ro-A-Tir le înmatriculează!

banner 970 x 250

Comments

  1. Pe cind si autobuze mai noi sau moderne, pe cind repuneti tranvaiele in circulatie, bani si sisteme tot implementati.