DENUNȚ: Corupție în fotbal! Şpagă în bani şi sticle de whisky!

Fotbalul din Caraş-Severin este de ani buni o adevărată mizerie, lucru pe care un arbitru încă în activitate îl recunoaşte public după ce ar fi fost obligat să fluiere numai într-o direcţie!
Scandaluri, bătăi, jigniri, jocuri de culise, interese politice şi amatorism. Cam astea erau până zilele trecute caracteristicile fotbalului judeţean. Dezvăluirile incendiare făcute de un cavaler al fluierului ne demonstrează însă că, la toate acestea, trebuie să adăugăm corupţia.

Totul a ieşit la lumină în urma unui meci de Liga a V-a, disputat acum o săptămână, la Vrani, între Viitorul din localitate şi AS Ramna, încheiat cu scorul de 1-0. La centru, Ilie Ciocoi, la cele două linii, Cristian Voina şi Robert Petruţ, observator Marius Popescu, omul care nu poate sta departe de fenomen şi a coborât din lojele stadioanelor de Liga I în mocirla Ligii a V-a. În repriza a doua, la scorul de 1-0 pentru gazde, arbitrul Ciocoi a fluierat într-o singură direcţie, a dat trei roşii oaspeţilor şi a făcut totul pentru ca echipa din Ramna să piardă. O recunoaşte chiar el. „Domnul Marius Popescu mi-a zis la pauză să ţin cu echipa gazdă. S-a speriat şi mi-a transmis încontinuu, mi-a făcut semne să ţin cu Viitorul Vrani. I-a fost frică de public, a spus să ţin cu gazdele că nu mai ieşim de acolo. Pe maşină mi-a spus că e bine că s-a terminat aşa, că altfel nu scăpam întregi. Colegii mei au fost martori, dar ei spun că nu au auzit nimic sau că nu au fost atenţi. Nu-i lăsam pe cei de la Ramna să treacă de centrul terenului. Am dat trei cartonaşe roşii celor de la Ramna, deşi nu se impunea acest lucru, aşa am fost dirijat, aşa am primit directive. Când am ajuns acasă l-am sunat pe domnul preşedinte al arbitrilor, Dan Miholcea. L-am sunat şi pe domnul preşedinte de la Ramna să-mi cer scuze, i-am spus cum au stat lucrurile”, a mărturisit arbitrul Ilie Ciocoi.

YouTube video

Preşedintele celor de la AS Ramna, Ilie Ciurea, crede că adevăratul motiv pentru care arbitrului i s-ar fi cerut să tragă cu echipa din Vrani este altul. „Au ce au cu noi deoarece nu am înscris echipă în campionatul de futsal organizat de AJF. Am încercat să-i spun domnului Popescu că nu am cu cine, că nu am jucători. M-a chemat înainte de meci şi m-a jignit aducând vorba de echipa de futsal. La pauză arbitrul s-a schimbat radical, după ce Marius Popescu a vorbit ceva cu el. Arbitrul de centru i-a spus jucătorului nostru Molnar să stăm liniştiţi că meciul trebuie să se termine cu victoria gazdelor, că aşa a primit indicaţii”, susţine Ciurea. Aflând cum stau lucrurile, Magdalena Ciurea, primarul din Ramna, s-a prezentat la AJF gata să retragă echipa din campionat. „Nu e deloc uşor să ţii o echipă de fotbal şi nu e normal să-şi bată joc de noi. Mai bine renunţăm la echipă decât să participăm într-o astfel de competiţie”, a spus edilul-şef din Ramna. Marius Popescu nu a putut fi contactat deocamdată pentru a comenta acuzaţiile aduse. Preşedintele AJF, Viorel Lolea, i-a ascultat pe toţi cei implicaţi în scandalul de la Vrani. Nu l-au convins explicaţiile lui Ciocoi, astfel că în ultima etapă consumată din campionat nu a mai fost delegat la vreun meci. „Preşedintele Lolea şi Marius Popescu mi-au spus că lucrurile nu vor rămâne aşa şi că voi fi dat în judecată”, a spus Ciocoi. Mai multe explicaţii vor fi oferite de oficialii AJF astăzi, într-o conferinţă de presă.

Denunţă corupţia!
Cavalerul fluierului a luat foc după ce sesizările sale au avut consecinţe doar asupra sa şi s-a hotărât să provoace un adevărat cutremur în fotbalul cărăşean. „Trebuie să spunem odată lucrurilor pe nume, să nu ne mai ascundem. O să spun eu tot ce se întâmplă în fotbalul din Caraş-Severin. Când era preşedinte la arbitri, Gheorghe Vasile Balaj cerea sume de bani ca să fim delegaţi. A fost prins că a luat sticle de whisky în parcare la CSM Reşiţa de la arbitrul Adrian Loba. Mi-a cerut şi mie. Alţi colegi de-ai mei îi dădeau sticle de whisky, câte şi mai câte. L-am sesizat pe preşedintele AJF de atunci (n.r. – Costinel Ristache), i-am dat şi o înregistrare, dar domnul preşedinte nu a făcut nimic. Arbitrul Adrian Loba îi dădea sticle de wisky, domnul Balaj mergea pe la Caransebeş şi cerea bani, aşa erau delegările! Cerea bani de la arbitrii din Caransebeş! Şi mie mi-a cerut de câteva ori. Erau atenţii! Am înregistrări!”, a dezvăluit Ilie Ciocoi.

1000x100 casa brutarului

YouTube video

Fostul preşedinte CJA, în prezent observator, a fost foarte iritat de acuzaţiile ce-l vizează. „Îmi pare rău, eu problema asta nu o discut. Este o totală minciună şi nu am ce să discut cu un asemenea om. Dacă el afirmă şi consideră lucrul ăsta, nicio problemă, merg mai departe. Eu ştiu despre ce este vorba şi am stat cu el de vorbă la momentul respectiv, sunt lucruri care, până la urmă, dacă dumneavoastră spuneţi aceste lucruri şi mă luaţi pe mine în privinţa acestui fapt, înseamnă că pot să acţionez şi eu în altă parte. Sunt lucruri neadevărate şi am pus punct”, a replicat Gheorghe Vasile Balaj după ce i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile făcute de arbitrul Ciocoi.

Dezvăluirile făcute sunt foarte periculoase şi vor conduce mai mult ca sigur la autosesizarea organelor de cercetare penală, mai ales că Ilie Ciocoi pretinde că are mai multe înregistrări din care rezultă faptul că fotbalul cărăşean este murdar. Sau că a fost murdar, după cum spune preşedintele AJF Viorel Lolea. „De când sunt eu preşedinte nu mi-a adus nimeni la cunoştinţă astfel de lucruri. Nu cred că putem vorbi de corupţie!”, ne-a asigurat Lolea.

Comments

 1. bravo ciocoi says:

  Domnule viorel lolea,meciul de la vrani s-a jucat acu cand sunteti dumneavoastra presedintele ajfcs,si spuneti ca de cand sunteti presedinte nu stiti de nimic.normal,ce sa spuneti daca domnu marius popescu este de-al vostru

 2. LuxPhotoFuchs says:

  ConforM DEX: CORÚPȚIE, corupții, s. f. 1. Abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. 2. Desfrânare, depravare. Dar la AJF CS nu numai corupţia mişună ca şobolanii.
  Am salutat numirea lui Lolea în fruntea AJF Caraş Severin şi i-am spus că pentru schimbarea radicală a activităţii, pentru ERADICAREA MITEI, trebuie să schimbe “elefanţii” din comisiile de arbitri, disciplină, etc. NU M-A ASCULTAT, suferă consecinţele…..

 3. pentru 2L de tuica says:

  Domnule popescu,moartea te cauta acasa si tu esti observator la meciuri!

 4. Nimeni says:

  Datorita unor oameni din conducerea AJF-ului nu sunt arbitri in CS. Vai samar de arbitrajul din CS.