FOTO: Aproape 6.000.000 de lei pentru condiții de cinci stele la centrul de plasament Zăgujeni!

explo 1000x200

Ultimele investiții ale Consiliului Județean au avut în vizor și centrele de plasament de pe raza județului. Astfel, s-a reușit ca toți copiii care nu se bucură de o familie să aibă parte de cămine sociale de cinci stele.

Un număr de 43 de micuți de pe raza întregului județ locuiesc și se formează la centrul de plasament Casa Noastră de la Zăgujeni. Clădirile vechi de aproape 30 de ani s-au degradat vizibil în timp, iar condițiile în care copiii conviețuiau nu erau printre cele mai bune. Lucrurile s-au schimbat începând cu acest an, pentru că autoritățile județene au hotărât să investească serios în viitoarele generații.

Astfel, cele două corpuri de clădire ale centrului au intrat într-un proces lung și intens de reabilitare, fiind, în momentul de față, pe ultima sută de metri înainte de finalizare.

Corpul unu este reabilitat integral, corpul doi este reabilitat aproape  în întregime. Este important să se vadă că aceste lucrări se desfășoară într-un ritm susținut și sperăm ca termenele de finalizare să se respecte, a explicat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157647907592378“]

 

 

Sumele la care se ridică investiția se apropie de șase milioane de lei, din care mai bine de jumătate au constat în fonduri europene, contribuția Consiliului Județean fiind de doar 180 de mii de lei.

Este o investiție de 5,4 milioane de lei, din care 3 milioane sunt obținuți din Programul Operațional Regional pe fonduri europene, 1,4 milioane sunt din fonduri guvernamentale, din fondul Ministerului Muncii. Pentru această a doua parte, participarea Consiliului Județean a fost doar de 180 de mii de lei. Banii au fost folosiți pentru reabilitarea centrului, a mai menționat Sorin Frunzăverde.

Investițiile au schimbat în totalitate fața centrului de plasament. Micuții care locuiesc acolo locuiesc în camere complet utilate care seamănă perfect cu camerele de hotel. Mai mult decât atât, fiecare cameră dispune de cel mult trei paturi, astfel că cei mici se bucură și de intimitate, și de spațiu.

La centru lucrează în momentul de față 25 de persoane care acoperă toate nevoile celor mici. Avem un număr de 43 de copii în centru, cu vârsta curpinsă între 4 și 19 ani. Ei sunt cei mai bucuroși de investiții, locuiesc câte doi sau trei în cameră, cel mult, sunt repartizați pe grupe de vârstă și pe module. Mai mult, beneficiază de absolut toate condițiile, de hrană, de echipament, de rechizite, absolut de tot ceea ce au nevoie. Au săli de meditație, dormitoare, săli de mese, cluburi de joacă. Fiecare modul este dotat cu săli specializate, a explicat conducerea centrului de plasament Casa Noastră.

În momentul de față se lucrează intens și la reabilitarea unui alt corp de clădire care a fost distrus de un incendiu în urmă cu mai bine de doi ani.

banner 970 x 250