Simonis, mesaj pentru Nica și Fritz: „Pandemia nu așteaptă să vă încheiați meciul, iar timișorenii merită toată atenția”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px
Președintele social-democraților timișeni le spune celor de la PNL și USR PLUS că dau dovadă de imaturitate politică și dispreț la adresa cetățenilor, în contextul discuțiilor generate de eșecul negocierilor. Alfred Simonis îi cere atât lui Alin Nica, cât și lui Dominic Fritz să se ocupe de problemele impuse de pandemie și să renunțe la discuțiile privitoare la „funcții, orgolii, negocieri sau interese.”
Alfred Simonis îi acuză pe cei doi lideri locali că joacă un „teatru absurd” care reprezintă „o palmă grea pentru timișorenii care v-au acordat încredere”.
„Este incredibil cum, în timp ce Timișoara a intrat în scenariul roșu, dumneavoastră continuați să vă certați pe funcții și să vă comportați ca niște copii care își dispută jucăriile la groapa cu nisip din parc. Conduita pe care o aveți denotă imaturitate politică, dar și dispreț pentru toți cei care se gândesc acum la lucruri mult mai importante decât o gâlceavă pe funcții cu iz de telenovelă. Domnilor Nica și Fritz, vă transmitem un apel la rațiune. Vă cerem să puneți sănătatea oamenilor pe primul loc, să vă ocupați de problemele impuse de pandemie, dar mai ales să vă ocupați de guvernarea locală cu seriozitate și fără orgolii și interese care dăunează grav orașului și județului”, spune Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.
Într-o declarație făcută joi seară, în contextul eșecului negocierilor pentru încheierea unui protocol de colaborare cu PNL, Dominic Fritz îi transmitea liberalului faptul că: „Este în mâinile lui domnul Nica dacă vrea ca PSD sau Pro România să facă parte din guvernare. (…) O să încep să vorbesc cu toți cei care au fost votați de timișoreni, inclusiv cu consilierii care fac parte din Pro România și PSD. (…) La un moment dat va trebui să confrunt realitatea aritmetică și nu am o majoritate în CL, dar, încă o dată, eu sper că în acest weekend va fi soare la Dudeștii Noi și poate luni o să putem reîncepe o discuție productivă.”
În replică, Alin Nica a declarat că PNL nu dorește să aibă niciun fel de discuții cu PSD, „dar dacă ei (n.r, USR PLUS) vor să facă acest lucru, le dorim succes.”
În viitorul mandat la CJT, PSD va avea șapte consilieri județeni. Social-democrații vor avea în CL Timișoara 3 aleși.
„Pandemia nu așteaptă să vă încheiați meciul, iar timișorenii merită toată atenția, dincolo de funcții, orgolii, negocieri sau interese!”, le transmite Simonis celor de la PNL și URS PLUS.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/