Cei doi consilieri județeni PNL cărora Alin Nica le-a cerut să renunțe la mandate au depus jurământul. Nica: „Este momentul să facem acea asanare”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Alin Nica reia subiectul excluderii din rândurile partidului a celor doi liberali Călin Roman și Alin Popoviciu, consilierii județeni aleși în 27 septembrie care au și depus jurământul, sâmbătă, pentru învestitura în funcție. „Este momentul să facem acea asanare”, a spus președintele interimar al PNL Timiș, noul șef al CJT. 

Călin Roman este fiul primarului din Deta, Petru Roman. El a fost condamnat, în urmă cu 7 ani, în urma unui scandal petrecut într-un bar din centrul orașului. Apoi, în 2014, Roman a fost trimis în judecată pentru deținerea ilegală a unei arme, pentru ca în final să fie condamnat la doi ani și două luni de închisoare, prin contopirea pedepselor, încarcerat în Penitenciarul Timișoara.

Întrebat despre prezența tânărului Roman în CJ Timiș, ales pe lista PNL, premierul Ludovic Orban a declarat: „Eu am luat decizia să nu accept pe lista de candidați pentru Parlament un candidat pentru care se pronunțase o hotărâre de incompatibilitate (n.r – este vorba despre Petru Roman, tatăl lui Călin Roman). În acest caz se va pronunța conducerea județeană.”

La rândul său, Alin Nica, interimarul din fruntea PNL Timiș a afirmat că în prezent se urmează procedura de excludere a lui Călin Roman din partid. „Am cerut persoanei respective să renunțe la mandat, iar în cazul în care nu renunță am spus că urmăm procedurile statutare pentru excluderea persoanei respective. Cred că este momentul să facem acea asanare de care vorbeam și în campania electorală și nu ne jucăm cu acest lucru. Suntem hotărâți și fermi în această direcție”, a explicat Nica.

Sâmbătă a depus jurământul și Alin Popoviciu, vizat de asemenea de excluderea din rândurile PNL. Popoviciu este fostul secretar general al filialei județene de partid.

Alți doi consilieri PNL aleși la CJ – Nicolae Bitea și Cosmin Buboi, considerați apropiați ai lui Nicolae Robu au renunțat singuri la mandat, înainte de validare, la solicitarea lui Alin Nica.

CITEȘTE ȘI: Nica, despre excluderile din PNL Timiș: „Vă închipuiți că este o procedură complicată și o luptă pe care va trebui să o duc în PNL”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/