Nica, despre excluderile din PNL Timiș: „Vă închipuiți că este o procedură complicată și o luptă pe care va trebui să o duc în PNL”

Soarta lui Călin Roman, unul dintre cei vizați de excluderea din rândurile liberalilor timișeni, este la mâna tatălui lui, Petru Roman, primar al orașului Deta și liderul organizației PNL Deta. Acesta din urmă este cel care trebuie să îl dea afară din partid pe fiul său, după ce Călin Roman a refuzat să își depună mandatul de consilier județean obținut în urma alegerilor din 27 septembrie. Vizat de excludere este și fostul deputat Alin Popoviciu, tot pentru că nu a vrut să renunțe la funcția obținută în urma scrutinului local, așa cum i-a cerut Alin Nica. 

„Am început deja procedurile de excludere pentru că ei nu au înțeles că eu chiar mă țin de cuvânt. Procedura statutară e un pic mai lungă. Presupune ca organizația locală în care este membru să îl excludă, iar abia apoi noi trebuie să validăm decizia în BPJ. Persoana respectivă are cale de atac la Comisia de Arbitraj, aici la noi, sau la Camera de Arbitraj, la nivel național. Și toate aceste proceduri iau timp.”, a declarat Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș.

Potrivit lui Nica, Alin Popoviciu face parte din PNL Timișoara, în timp ce Călin Roman este membru în cea din Deta, organizație condusă de tatăl său, Petru Roman. „Vă închipuiți că este o procedură complicată și o luptă pe care va trebui să o duc în PNL. PNL este un partid de 145 de ani, nu este o casă nouă pe care o construiești de la zero, e o casă veche, un moment istoric al politicii românești și vă închipuiți că și monumentele istorice – ca să le reabilitezi costă mult mai mult decât să construiești o casă nouă și lupta pe care eu o am de dus în acest monument istoric al politicii românești este mult mai grea.”, a explicat Nica.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:

Scandal în PNL Timiș, după ce Nica a demarat marea curățenie a listei de consilieri județeni. Popoviciu: „Răzbunarea asta e arma prostului”

Alin Nica: „Nu îi servește la nimic bine domnului Popoviciu să facă scandal. A subminat pe cel care a câștigat alegerile”