Candidatul cu probleme de integritate de pe lista PNL Timiș pentru parlamentare, respins de București. Cine îi ia locul?

Candidatura lui Petru Roman, primarul liberal de Deta declarat în conflict de interese, promovat de filiala din Timiș pe listele pentru parlamentare, a fost respinsă de conducerea centrală a PNL. 

Listele de candidați pentru alegerile parlamentare au fost definitivate, duminică seara, în cadrul BPN al PNL.

„BPN a restabilit lista inițială pe care am propus-o organizației județene, domnul Petru Roman fiind înlocuit, date fiind criteriile de integritate. Domnul Petru Roman a fost votat în forul primarilor, drept candidat pentru Parlamentul României, pentru locul 4, colegii mei, care și-au exprimat această opțiune, neavând cel mai probabil toate informațiile necesare”, a declarat Alin Nica, interimarul din fruntea PNL Timiș.

Nica anunță că pe locul 4 la Camera Deputaților urcă astfel Claudiu Chira, fost prim-vicepreședinte PNL Timișoara și vicepreședinte TNL, abia apoi consilierul județean proaspăt ales Ciprian Bogdan. Pe lista inițială, locul 5 era ocupat de Bogdan, iar 6 – de Chira.

„(…) Ciprian Bogdan are experiența a șase ani de Parlament European, iar cu Claudiu Chira lucrez de aproape doi ani, fiind directorul Societății de Administrare a Domeniului Public și Privat din Dudeștii Noi”, a mai spus Nica.

În ceea ce îl privește pe Petru Roman, câștigător al celui de-al patrulea mandat în fruntea Primăriei Deta, Judecătoria Deta ar urma să se pronunțe cu privire la validarea sau invalidarea mandatului său marți, în 20 octombrie.

Foto: Facebook/Pit Roman

CITEȘTE ȘI: Cum explică șeful PNL Timiș prezența unui ales local cu probleme de integritate pe lista pentru parlamentare?