SENTINȚĂ. Turcul de la Bijuteria Toscana din Caransebeș și-a primit aurul înapoi! Și nici nu face pușcărie!

Acuzat de evaziune fiscală în formă continuată și suspectat că a oferit foloase funcționarilor Oficiului pentru Protecția Consumatorului Caraș-Severin pentru ca aceștia să nu vadă aurul nefiscalizat,  a scăpat ieftin de tot în primă instanță.

„Este o soluție legală și temeinică, având în vedere că inculpatul a înțeles să achite prejudiciul pentru infracțiunea de evaziune fiscală în integralitate. Din punctul meu de vedere nu vom ataca această soluție la Curtea de Apel Timișoara”, a comentat avocatul Cosmin Bolosin sentința de doi ani și opt luni închisoare cu suspendare sub supraveghere primită de clientul său. Turcul a fost găsit vinovat pentru comiterea a două infracțiuni: evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor. Pe durata termenului de supraveghere, afaceristul turc va trebui să presteze 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunității. La Primăria Caransebeș sau la AJOFM.

CITEȘTE ȘI:

leader board 728 x 90 px

Controlul inspectorilor Antifraudă la Bijuteria Toscana din Caransebeş s-a terminat cu dosar penal!

EVAZIUNE. Prejudiciu de 2,5 milioane din afacerea cu aur turcesc

Firma turcului, Bijuteria Toscana SRL, a primit o amendă penală de 12.000 de lei, iar Veneția Gold SRL a primit la rândul său o amendă penală de 36.000 de lei. Instanța a ridicat în schimb sechestrul asigurător de pe bunurile și imobilele turcului. Complicele acestuia, Maricel Pascu, a primit și el un an de închisoare. Cu suspendare, în cazul său fiind stabilit un termen de încercare de doar doi ani. Sentința Tribunalului Caraș-Severin nu este definitivă.