Marcel Vela: De ce Cristian Bușoi?! Pentru viziunea tinerească, Orban face parte din generația veche!

Senatorul Marcel Vela a comentat pentru evz.ro bătălia pentru șefia partidului și a explicat motivele pentru care a semnat moțiunea lui Cristian Bușoi.

Liderul PNL Caraș-Severin spune că nu există nicio falie în PNL și că e doaro dezbatere onestă şi calmă, o discuție creată de cei trei candidați,  Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Viorel Cataramă, care era utilă mai de mult

Vela a vorbit în interviul pentru evz.ro despre cât de importante sunt pentru PNL clarificarea și schimbarea direcției în care merge, precum și înnoirea, sens în care a oferit exemplul Primăriei Caransebeș, unde a preferat să-i lase locul mai tânărului Felix Borcean.

Întrebat fiind de ce îl susţine pe Cristian Buşoi şi nu Ludovic Orban sau Viorel Cataramă, Marcel Vela a spus: „Pentru că moţiunea vorbeşte despre o schimbare prin readucerea în prim plan a economiei şi de înnoirea partidului plecând de la baza partidului. PNL are oameni valoroşi în partid care trebuie promovaţi şi care au fost nedreptăţiţi pentru că PNL a ales mereu să dea funcţii unor oameni nou veniţi. Noi vorbim să atragem tinerii, dar nu promovăm tinerii noştri din partid, care muncesc pentru acest partid şi care sunt profesionişti. Moţiunea lui Cristian Buşoi răspunde direct la problema asta. În plus, PNL trebuie să recâştige tematica economică, ideea că este un partid al fiscalităţii reduse şi al clasei mijlocii. Mare atenţie la aceste teme, pe care PSD încearcă să le capteze cu o strategie a vicleniei politice. Eu cred că moţiunea lui Cristian Buşoi răspunde cel mai bine la ce are nevoie PNL pentru viitor. Este important însă ca cele trei echipe să coopereze după congres pentru că ideile bune trebuie adunat”.

Senatorul PNL de Caraș-Severin a indicat pentru evz.ro și punctele tari, respectiv slabe ale celor trei candidați. În ochii lui Vela, Ludovic Orban e un om de partid, dar are handicapul că face parte din generația veche. Punctul tare al lui Cristian Bușoi, consideră parlamentarul, este viziunea tinerească, iar punctul slab faptul că nu vorbește mai tare. Viorel Cataramă vorbește răspicat, dar e prea radical, mai spune Marcel Vela.