„Tinerețe fără să învețe și viață fără de carte”

Peste 200 de copii din zona Caransebeșului au sărbătorit ziua lor într-un mediu organizat, la Constantin Daicoviciu, sub sloganul Lumea Copiilor, la invitația școlii gimnaziale din comună.

Cu această ocazie, a fost vernisată o expoziție de pictură și de creații literare, la care și-au adus aportul peste 100 de elevi de la școlile din Sacu, Prisaca, Mâtnicul Mare, Cornuțel, Maciova, Zăgujeni și Constantin Daicoviciu.

Potrivit directorului instituției de învățământ din localitate, Ileana Loredana Conciatu, ziua a fost una foarte fructuoasă, în care elevii au arătat că sunt talentaţi la dans, pictură, muzică. Au atras atenția elevii de la clasele a V-a și a VI-a de la Constantin Daicoviciu cu un program de street dance, cei de la Cornuțel cu o reprezentație de dansuri ucrainene, un program de promovarea tradiției bănățene prin organizarea unei nunți autentice din Banat, sau o scenetă cu titlul „Tinerețe fără să învețe și viață fără de carte”, prin care cadrele didactice au atras atenția celor mici cât de importantă este cunoașterea și educația de la cele mai fragede vârste.

tmc 640