Controlul inspectorilor Antifraudă la Bijuteria Toscana din Caransebeş s-a terminat cu dosar penal!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a finalizat rechizitoriul întocmit în urma descinderilor inspectorilor Antifraudă la Bijuteria Toscana din Caransebeş, iar patronul Duran Huyuktepe şi ajutorul acestuia, Marcel Paşca, precum şi cele două firme ale turcului, au ajuns în fața instanței.

Procurorii îl acuză pe Duran Huyuktepe de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală și de spălare a banilor, iar pe Marcel Paşca l-au trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

N-au scăpat de acuzaţiile procurorilor nici cele două firme, SC Bijuteria Toscana SRL şi SC Veneţia Gold SRL. Ambele pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, Duran Huyuktepe, administrator al SC Veneţia Gold SRL Caransebeș în perioada ianuarie 2013- ianuarie 2015, trimite spre marcare şi analiză către A.N.P.C – Direcţia Metale Preţioase, Pietre Preţioase şi Proces Kimberley cantitatea de 3.356,07 grame, bijuterii din aur, pentru marcarea, în fapt, a bijuteriilor din aur fără documente de provenienţă licită şi comercializate în aceeaşi perioadă, fără a se înregistra în contabilitatea firmei, vânzările rezultate din comercializarea acestor bijuterii din aur cauzând un prejudiciu bugetului general consolidat al statului cu suma de 105.959 lei (TVA de plată – 94.186 lei; impozit pe venitul microîntreprinderilor – 11.773 lei).

leader board 728 x 90 px

Pe Marcel Paşca procurorii îl acuză că a sprijinit „sub orice formă pe inculpatul Duran Huyuktepe în comercializarea de bijuterii din aur pentru care nu se plătesc taxele și impozitele legale către statul român, în sensul că a transportat direct și a distribuit la punctele de lucru din România bijuterii din aur fără documente de proveniență, păstrând legătura directă sau prin telefon cu reprezentanții punctelor de lucru”.

`În cauză s-au luat măsuri asigurătorii pentru suma de 796.542, 57 lei. Dosarul a fost înaintat judecătorului de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului Caraș-Severin. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat Laura Iancu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

CITEȘTE ȘI: 

Inspectorii antifraudă au descins la mall! Infracțiuni cu aur turcesc! (UPDATE)