Gugulanii au primit toamna cu aplauze! [FOTO]

1000x100 (4)

A început Toamna la Gugulani, eveniment care adună an de an producători din toate colțurile zonei de vest a țării. Până duminică, locuitorii din Caransebeș au parte de cântec, joc și voie bună, dar mai ales de recolta de toamnă la cele mai bune prețuri în Piața Gugulanilor.

Cumpărătorii au aplaudat cu bună dispoziție festivitatea de premiere a celor mai de seamă producători care au expus spre vânzare produsele cele mai aromate și gustoase. Foarte mulți agricultori au venit prin intermediul Camerei Agricole Caraș-Severin. Primarul Felix Borcean a lăudat acțiunea ajunsă la VII-a ediție, spunând că doar prin astfel de evenimente sunt promovate tradițiile și obiceiurile culinare în Banatul de Munte.

Au fost expuse legume dintre cele mai diverse, fructe: peste 5 soiuri de mere, pere, struguri și fructe de la munte. Crescătorii de animale și-au prezentat la vânzare peste 6 sortimente de brânză, caș, brânză dulce, urdă din oaie și vacă. Întregul eveniment este presărat cu spectacole folclorice, iar duminică, în ultima zi a evenimentului, va avea loc Festivalul Comunităților Etnice din Banat, ediția a XVI-a.

leader board 728 x 90 px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157673561126132″]