Inspectorii antifraudă au descins la mall! Infracțiuni cu aur turcesc! (UPDATE)

Oamenii legii verifică în acest moment bijuteriile şi ridică documente de la Bijuteria Toscana, patronată de un cetăţean turc.

Inspectorii antifraudă ai ANAF au descins în această dimineaţă la bijuteria din centrul comercial situat în centrul Caransebeşului, dar, din informaţii apropiate anchetatorilor, percheziţii ar avea loc şi în Timişoara şi la domiciliul administratorului firmei respective. Reprezentanţii ANAF sunt însoţiţi de poliţişti şi inventariază bijuteriile, în special cele din aur. Din primele informaţii, administratorul firmei e suspectat de evaziune fiscală. Acţiunea este încă în desfăşurare.

UPDATE, ora 13.30

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Express de Banat a intrat în posesia primelor informaţii oficiale legate de acţiunea organelor de cercetare penală desfăşurată în mallul din Caransebeş, la bijuteria Toscana. Ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează percheziţii în şapte locaţii situate pe raza judeţului Caraş-Severin, precum şi a judeţelor Suceava, Bistriţa Năsăud, Mureş şi Sibiu. „Percheziţiile vizează sediile a două societăţi comerciale specializate în activităţi de comercializare a bijuteriilor de aur, precum şi puncte de lucru ale acestor societăţi, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor bugetului de stat”, a precizat Ministerul Public.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650968214406″]

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, în perioada 2013-2014, dar şi posibile fapte de corupţie. Urmărirea penală a fost deja începută pentru fapte de corupţie, în cauză se vor face audieri, dar încă nu se cunoaşte dacă vor fi dispuse reţineri sau nu.

UPDATE, ora 18.00

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin au fost conduse până la această oră două persoane. Este vorba despre patronul turc al bijuteriilor Toscana din Caransebeş şi alte oraşe din ţară, şi de un angajat al acestuia, care i-ar fi principal complice în infracţiunile săvârşite. Ambii au fost asistaţi de avocatul Cosmin Bolosin. “Deocamdată, se vorbeşte despre evaziune fiscală. Voi putrea oferi mai multe amănunte după audierea clienţilor mei, după ce procurorii ne vor prezenta acuzaţiile”, a declarat Bolosin pentru expressdebanat.ro. Patronul de la “Toscana” nu s-a arătat deloc îngrijorat de acţiunea procurorilor anticorupţie spunând că este vorba doar despre un control banal, despre o verificare obişnuită a activităţii firmei sale.

UPDATE, ora 19.15

În urma audierilor, atât patronul turc, cât şi complicele acestuia, Marcel Paşca, au fost lăsaţi să plece acasă. “În cazul primului dintre ei, s-a dispus de către procuror măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Celălalt client al meu nu a primit nicio interdicţie. Nu ni s-a adus la cunoştinţă cuantumul eventualului prejudiciu”, a precizat avocatul Bolosin.

descinderi toscana1descinderi toscana

banner 970 x 250

Comments

 1. RICOOOOOOOOOOO says:

  SA VA DAU LA ETAJ TOATA MARFA DIN BILELE DE LA SUBSOL ZIARISTI DE WEEKEEND MINCIUNI

 2. RICOOOOOOOOOOO says:

  MULTA MINCIUNA COCALARIIILOR ASA SE FACE PRESA

 3. Ppa says:

  Unul singur Mai vinde aur cu hartii si pe ala l-ati luat.
  .acum unde mergem?

 4. popa says:

  legat hoti care fura bani nu pe cei ce muncesc ca statu nu ne ajuta cu nimic
  noi nu dormim nopti suntem pe drumuri sa facem ceva pentru copiii nostri nesimtitilor

 5. Florina says:

  Avand in vedere ca statul niciodata nu e multumit cu banul pe care-l primeste nu de la un patron de mii de patroni din Romania, trebuie , da, controlati si oamenii care sunt la zi cu actele si cu toate cele . Daca statul nu da oamenilor bani , de ce nu lasati pe altii sa faca asta , e destul sa pui in fiecare luna 600 de milioane la stat .