Birocrația din România încurcă administrația publică din Caransebeș

Primăria Caransebeș vrea, Ministerul Apărării Naționale îi pune piedici. Este vorba despre un imobil pentru care ar fi putut fi demult amenajată zona aferentă și creat un drum de acces către sala de sport a unității de învățământ din vecinătate. Numai că administrația locală nu a reușit încă să bată palma cu cei de la centru.

Anul trecut în luna mai a fost aprobat proiectul de hotărâre privind preluarea din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale, în domeniul public al municipiului Caransebeș a imobilului cu numărul 3181. Ministerul Apărării a comunicat Primăriei avizul favorabil, dar ulterior s-a revenit asupra conținutului prezentat cu rugămintea de a emite o nouă hotărâre de Consiliu Local în conformitate cu altă propunere prezentată de Ministerul Apărării, pentru a respecta cerințele Legii 213 din 1998, privind bunurile de proprietate publică.

A trecut mai bine de un an în care nu s-a făcut nimic și acum aleșii locali au fost nevoiți să aprobe revocarea hotărârii și se așteaptă realizarea unei noi hotărâri de Consiliu Local care să cuprindă următoarele: Art. 1 Se solicită Guvernului preluarea imobilului 3181 din Caransebeș din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Caransebeș. Art. 2 Imobilul va fi utilat în vederea amenajării zonei aferente blocului de locuințe pentru crearea unui drum de acces către sala de sport într-un termen de 5 ani de la data preluării imobilului. Noutatea ar fi că pentru realizarea acestui obiectiv de investiții autoritatea locală se obligă să procedeze la scoaterea din funcțiune și cazarea centralei termice și a rezervorului de combustibil lichid, existente pe terenul imobilului 3181 din municipiu.

leader board 728 x 90 px

În cazul în care nu se respectă destinația imobilului, obiectivul revine de drept în domeniul public al statului și va fi administrat din nou de Ministerul Apărării Naționale.