La Caransebeş stă să plouă cu peşte de baltă!

1000x100 (4)

Asociația Județeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Caraș-Severin intenționează să amenajeze luciul de apă de la Jupa, sat aparținător municipiului Caransebeș. Dar nu o poate face fără acordul Consiliului Local.

Balta s-a format în urma unor lucrări de excavare efectuate în zonă de foarte multă vreme, iar acum s-ar dori practicarea pescuitului sportiv și recreativ. Pentru realizarea investiției este nevoie, însă, de atribuirea bălții de Primăria Municipiului Caransebeș către AJVPS. În aceste condiții, reprezentanții asociației au venit în fața consilierilor locali cu documentația necesară pentru a le prezenta riscul pierderii investiției dacă lucrările nu vor începe în acest an bugetar. AJVPS se angajează să asigure întreaga infrastructură necesară și popularea bălții în vederea practicării pescuitului recreativ, iar într-o etapă viitoare, luciul de apă să fie inclus în circuitul sportiv.

Specialiștii de la Serviciul de Urbanism au explicat reprezentanților AJVPS că terenul, în suprafață de 30.000 metri pătraţi, se află evidențiat în cartea funciară ca aparținând „Statului Român – comuna urbarială Jupa municipiu Caransebeș“, astfel că prima etapă ar fi trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al municipiului Caransebeș și abia după aceea terenul se poate atribui Asociației Județene a Pescarilor și Vânătorilor Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px