SENTINȚĂ. Nicu Magiar, fostul director al Colegiului Național „Mircea Eliade” Reşiţa, condamnat la doi ani și zece luni!

Profesorul Nicolae Magiar, cunoscut de toată lumea datorită numeroaselor cărți pe care le-a scris, dar și ca urmare a emisiunilor radio-TV pe care le realizează, a fost găsit vinovat pentru comiterea a trei infracțiuni în dosarul sanitarei penale din Reșița!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin l-au trimis în judecată pe Nicolae Magiar, directorul Colegiului Naţional „Mircea Eliade” Reşiţa la acea vreme, deoarece şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu, în sensul că ar fi determinat mai mulți profesori ai școlii sanitare postliceale să pună note fictive unor cursanți. Probele prezentate în instanță au dus la condamnarea lui Magiar pentru săvârşirea a nu mai puțin de trei infracţiuni: abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual! Pentru prima infracțiune, profesorul a primit doi ani de închisoare, iar pentru celelalte două, câte un an, respectiv un an și șase luni închisoare. Judecătoria Reșița a contopit cele trei pedepse cu închisoarea şi a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, la care adaugă un spor de 10 luni reprezentând o treime din celelalte pedepse. În final, Nicolae Magiar va executa pedeapsa de 2 ani şi 10 luni închisoare. Nu în regim de detenție, instanța dispunând suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Totodată, i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care acela de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pe o durată de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii. În plus, lui Nicu Magiar i-a fost impusă obligatia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile în cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin ori în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reșița.

Asistenta Alexandrina Negrea, care şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute în fişa postului de cadru didactic în învăţământul preuniversitar, punând note fictive în catalog și motivând anumite absenţe, a fost condamnată pentru două infracțiuni: abuz în serviciu și fals intelectual. Judecătoria Reșița a condamnat-o astfel la 1 an şi 6 luni închisoare, adăugându-i și un spor de 4 luni, rezultând în final pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare. „Judecătoria Reșița dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an și 10 luni închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 10 luni. Impune inculpatei obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile în cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin ori în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Caraş-Severin”, se precizează în încheierea Judecătoriei Reșița, încheiere ce poate fi atacată cu apel.

CITEŞTE ŞI:

dacus 05 iulie 2024

 NICU MAGIAR lămurește scandalul cu diplomele de asistenți: „Nu m-am lăsat șantajat!”

Descinderi la „Mircea Eliade” și Spitalul Județean!

Nicu Magiar şi alți trei profesori, urmăriți penal în scandalul penal de la ,,Mircea Eliade”!

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/