Senatorul Chisăliță spune lucrurilor pe nume în privința demiterii lui Adrian Doxan! „Atunci când vine o administrație nouă, cea veche pleacă cu toți oamenii”

Demiterea lui Adrian Doxan din fruntea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, dar mai ales reacțiile care au urmat l-au determinat pe senatorul Ionuț Chisăliță să reacționeze. Parlamentarul îl contrazice chiar și pe ministrul Liviu Pop, cel care a vrut să dea de înțeles că demiterile inspectorilor școlari generali nu au avut nicio legătură cu politica.

Ionuț Chisăliță a răbufnit după ce a citit declarațiile lui Nelu Popa și pe cele ale ministrului Educației, Liviu Pop, referitoare la demiterea celor 13 inspectori școlari generali care, potrivit lui Pop, nu și-au respectat contractul de management. Totodată, Pop susține că șefii ISJ-urilor nu au fost demiși pe criterii politice. Senatorul Chisăliță îl contrazice.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Pop a explicat demiterea lui Doxan! Nu și-a respectat contractul de management!

„Am susținut tot timpul de când fac politică un principiu care «guvernează» țara cu cea mai profundă democrație din lume, SUA: atunci când vine o administrație nouă, vechea administrație pleacă cu toți oamenii! Poate că e momentul să avem curajul să susținem un principiu: directorii de deconcentrate trebuie să fie oameni politici! O guvernare își poate pune în aplicare programul de guvernare cu oamenii săi! Bineînțeles, aceștia trebuie să fie profesioniști în domeniul lor de activitate! Pentru că, în final, ei vor răspunde în fața cetățenilor de rezultatele guvernării! Modul actual de a ne ascunde sub formula «noi nu facem politică, noi suntem tehnocrați» este o mare ipocrizie! Pe care eu nu o pot susține!”, este mesajul lui Ionuț Chisăliță.

CITEȘTE ȘI: Primarul Nelu Popa, îngrijorat de demiterea inspectorului Doxan! Noaptea, ca hoții!

Nici declarația lui Nelu Popa, cel care s-a arătat surprins de demiterea lui Adrian Doxan, șeful ISJ Caraș-Severin, nu a scăpat de „ținta” senatorului cărășean. „Atunci când guvernarea PDL – partid care în prezent este «fuzionat» cu PNL – a demis toți inspectorii șefi, și nu numai, într-o noapte, printr-un fax, aceiași deontologi care astăzi strigă ca din gură de șarpe, au tăcut mâlc! Până și primarul Reșiței se arată «surprins»! Poate «domnia sa» ar trebui să se arate mai degrabă «surprins» și în același timp preocupat de starea orașului, de așa zisele proiecte pe care mai mult le «flutură» decât să le realizeze! Decât să se ocupe de «schimbări» și «hoteluri personale» mai bine s-ar ocupa să și realizeze ceva pentru acest oraș! Din păcate…..”

Adrian Doxan, șeful Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin a fost demis vineri după-amiază, împreună cu el fiind eliberați din funcție alți 12 inspectori generali din țară.