Ministrul Pop a explicat demiterea lui Doxan! Nu și-a respectat contractul de management!

Demiterea inspectorului școlar general Adrian Doxan a stârnit discuții privind motivul pentru care a fost eliberat din funcție. Însuși primarul Reșiței, Nelu Popa, s-a arătat surprins, cu atât mai mult cu cât, spune edilul, nu au existat reclamații privind activitatea sa. Ministrul Pop pretinde însă că nu l-a demis pe Doxan ca urmare a vreunei reclamații. Oameni din subordinea sa au fost în Caraș-Severin și s-ar fi convins că inspectorul-șef trebuie să plece.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţine că inspectorii generali şcolari sunt evaluaţi periodic, precizând că dacă nu respectă contractele de management trebuie să plece, justificând în această manieră demiterea a 13 şefi de inspectorat, printre care și Adrian Doxan.

„Şi inspectorii scolari generali funcţionează pe un contract de management. Sunt 28 de puncte pe care ei trebuie să le respecte. Miercuri am fost nevoit să plec mai repede din minister şi a rămas domnul secretar de stat Gigel Paraschiv. Inspectorii, directorii sunt evaluaţi periodic pe acel contract de mandat. Are dreptul fiecare, daca consideră că nu este normală evaluarea, să acţioneze în instanţă. Cu soarta elevilor nu ne jucăm. Dacă ai un contract de management şi nu îl respecţi, pleci acasa. Aveau obligaţia ca până pe 31 iulie să transmită raportul cu starea învăţământului. În continuare sunt evaluaţi inspectorii. În 14 zile, conform contractului de management, am făcut eliberarea. Nu e nicio implicare politică. Sunt, în rândul celor 13 inspectori, şi de la PSD”, a declarat Liviu Pop la Tvr.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI: Primarul Nelu Popa, îngrijorat de demiterea inspectorului Doxan! Noaptea, ca hoții!

Ministrul Educaţiei a revocat din funcţie, vineri după-amiază, şefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management. Unii dintre cei demişi ameninţă că vor da în judecată instituţia.

Ministerul Educaţiei a anunțat luni pe site-ul instituţiei, că organizează selecţia cadrelor didactice pentru ocuparea mai multor funcţii în cadrul inspectoratelor şcolare judeţene, inclusiv pentru posturile de inspectori generali rămase vacante după revocările făcute vineri de ministrul Liviu Pop.

banner 970 x 250