Se liniștesc apele în Păltiniș? Consilierii locali au reușit să voteze primele hotărâri. După 4 luni!

La mai bine de 4 luni de la constituirea Consiliului Local Păltiniș, aleșii au reușit să formeze și chiar să aprobe comisiile de specialitate ale forului deliberativ.

Astăzi, în ședința de lucru, consilierii, deși nemulțumiți de faptul că încă localitatea nu are viceprimar, nefiind aprobată validarea de către secretarul Primăriei, au votat favorabil o rectificare pozitivă a bugetului, însă și aici cu amendamente, când vine vorba de cheltuirea banului public. Astfel au fost alocați 50.000 de lei pentru salariile profesorilor, 25.000 de lei pentru salariile asistenților persoanelor cu handicap, 6.300 de lei pentru decontul pentru combustibil al profesorilor care fac naveta la școlile arondate comunei.

Consiliu Local Paltinis 2

leader board 728 x 90 px

Consilierii PNL s-au opus însă la aprobarea organigramei Primăriei, dorind ca la ședința următoare să le fie oferită și fișa postului pentru fiecare angajat. Și asta pentru că 22 de angajați li se par cam mulți aleșilor locali, în condițiile în care în primărie nu zăresc zilnic mai mult de 6-7 funcționari. Primarul comunei le-a explicat că în organigramă intră și asistenții persoanelor cu handicap, dar și cei de la Serviciul de Gospodărire Apă și Canal, care lucrează cu jumătate de normă în satele arondate. Mai mult, liberalii au considerat că suplimentarea cu alte 5 posturi pentru înființarea Compartimentului de Proiecte și Programe și alte 3 pentru înființarea Serviciului de Evidență a Persoanei ar îngreuna considerabil bugetul de salarii al Primăriei. În replică, primarul Ioan Popovici a precizat că posturile vor fi înființate conform legii, însă nu este neapărată nevoie să se facă angajări pe toate posturile.

Tot pentru ședința următoare a fost lăsat și proiectul de hotărâre privind realizarea investiției de asfaltare a drumului spre Delinești, până când nu va fi prezentat proiectul tehnic de execuție.

CITEȘTE ȘI:

Ca la Păltiniș, la nimeni! Comuna este la un pas de noi alegeri!

[FOTO/VIDEO] Secretarul comunei Păltiniş sfidează până şi Prefectura!

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Dar până să se aplice legea în Păltiniș, e cale lungă…

Haos total în Consiliul Local Păltiniș!