La încheierea IPA, o singură instituție din Caraș-Severin premiată!

Spitalul Județean de Urgență Reșița este singura instituție din Caraș-Severin premiată de către Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră la momentul festiv de închidere a programului IPA România-Serbia.

Programul IPA de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia, pe alocarea financiară 2007 – 2013, s-a desfăşurat în condiţii foarte bune în partea de vest a ţării, a declarat luni la Reşiţa, Anca Lolescu, directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră.

„Sărbătorim împreună cu beneficiarii, autorităţi, parteneri, finalizarea programului IPA de cooperare transfrontalieră pe alocarea financiară 2007 – 2013. Sesiunea s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, avem cu ce să ne lăudăm împreună. Am avut 118 proiecte finanţate şi în acest moment mai avem 12 proiecte, care sunt în faza de finalizare. Programul Interreg de Cooperare Transfrontalieră 2014 – 2020 este lansat demult, proiectele sunt în stadiul de evaluare, altele au trecut de această etapă şi sunt în faza de contractare”, a afirmat șefa BRCT.

Scopul conferinţei de luni, organizată de către Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timişoara, alături de Autoritatea de Management din România şi Autoritatea Naţională din Serbia, a fost tocmai acela de a disemina rezultatele obţinute în urma implementării proiectelor finanţate prin intermediul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia.

Secretariatul Tehnic Comun al BRCT a oferit diplome de excelenţă partenerilor care au obţinut rezultate deosebite, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Spitalul General din Vârşeţ şi Centrul de Sănătate Zitişte, ambele din Serbia, la secţiunea Sănătatea comunităţii, pentru proiectul „Dezvoltarea reţelei transfrontaliere de teleconsultare şi telediagnostic în instituţiile de sănătate”, proiect premiat şi în anul 2014 de către Comisia Europeană.

De asemenea, în holul Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost organizată expoziţia „La graniţe, ne dezvoltăm împreună!” unde, prin intermediul fotografiilor, a fost evidenţiat impactul proiectelor implementate în cadrul Programului IPA. Pentru a marca caracterul transfrontalier al programului, un astfel de eveniment va avea loc şi în Serbia, miercuri, 12 octombrie, la Muzeul Konkordia din Vârşeţ.