Pedofilul recidivist de 180 de kg care a violat fetițe de școală generală a cerut șansa la o viață normală! Și a primit-o, la Tribunalul Timiș!

„Monstrul” din Reșița care a batjocorit puștoaice de 13, 14 și 15 ani sub amenințări și acte de violență a fost eliberat condiționat din pușcărie! Pentru a doua oară! De la sfârșitul săptămânii trecute e liber, a revenit acasă și nimeni nu-l supraveghează pentru ca nu cumva și alte fetițe să fie silite să-i satisfacă poftele sexuale!

Sentința scandaloasă care l-a scos din Penitenciarul „Popa Șapcă” Timișoara pe pedofilul recidivist cu mult înainte de ispășirea pedepsei, și așa una exagerat de blândă (șapte ani de închisoare), a fost dată de judecătorii de la Tribunalul Timiș. În primă fază, la Judecătoria Timișoara, lui Daniel Ungur i-a fost refuzată liberarea condiționată. Dintr-o mulțime de motive, dar care, iată, la Tribunalul Timiș n-au mai fost valabile.

În fața instanței de fond, avocatul celui numit de societatea oripilată „monstrul pedofil” a prezentat o adeverință medicală și o copie a unui certificat de încadrare în grad de handicap emis în octombrie 2008. Avocatul Cosmin Bolosin a mizat și pe faptul că mama inculpatului ar fi bolnavă și că are nevoie de însoțitor. Totodată, a cerut să se aibă în vedere comportamentul lui Daniel Ungur în pușcărie, unde ar fi dat dovadă de îndreptare din toate punctele de vedere, că în ciuda celor 180 de kilograme pe care le are, s-a chinuit să muncească și a avut un comportament ireproșabil. Bolosin a susținut în sala de judecată că admiterea propunerii de liberare ar însemna pentru pedofil o șansă la o viață normală. În plus, a menționat că Ungur ar fi suferit două pre-infarcturi în închisoare și că s-a îmbolnăvit de diabet.

leader board 728 x 90 px

Nu a înțeles nimic!

Reprezentantul Parchetului a solicitat respingerea propunerii Penitenciarului Timișoara de liberare condiționată a pedofilului reșițean, arătând că nu sunt îndeplinite condițiile legale, respectiv condamnatul nu poate beneficia de liberare raportat la conduita sa. În pușcărie, Daniel Ungur a beneficiat de doar patru recompense, trei dintre ele constând în ridicare de sancțiuni disciplinare. Procurorul a mai arătat că pedofilul a fost eliberat condiționat și în 2006, dar nu a înțeles nimic nici din perioada petrecută după gratii, nici din clemența manifestată de instanța de judecată.

Iertat de 593 de zile de pușcărie!

Din înscrisurile de la dosar, instanța a constatat că, într-adevăr, Ungur a desfășurat activități lucrative, dar că s-a bucurat deja de roadele muncii sale: 20 de zile de închisoare mai puțin din pedeapsa de 7 ani! Instanța a mai stabilit că pedofilul nu a respectat pe perioada detenției obligațiile legale, fiind sancționat disciplinar de trei ori, și că a prezentat o conduită oscilantă. Judecătoria Timișoara a mai reținut că este vorba despre un condamnat recidivist. Că a fost condamnat în 2003 la cinci ani de închisoare pentru lipsire de libertate și viol, fiind eliberat condiționat în 2006, cu un rest de pedeapsă de 593 de zile! Aspect ce „denotă că nu a înțeles finalitatea instituției liberării condiționate din moment ce a continuat să săvârșească fapte de natură penală”, după cum a reținut instanța.

Pedofilul, liber! Victimele, traumatizate pe viață!

Condamnatul Daniel Ungur a contestat hotărârea Judecătoriei Timișoara și a ajuns în fața magistraților de la Tribunalul Timiș. Aici, pedofilul a reușit prin avocatul său să convingă că a stat destul în spatele gratiilor, că merită încă o șansă la libertate, la o viață normală! O viață normală de care nu au parte însă și numeroasele sale victime, acestea rămânând cu traume pe viață!

Cine este „monstrul pedofil”?!

Daniel Ungur are 46 de ani, aproape șapte dintre aceștia petrecându-i în pușcărie. Pentru lipsire de libertate, viol și pornografie infantilă. Mai întâi a supus la perversiuni sexuale două fete de 14, respectiv 13 ani. O a treia victimă, în vârstă de 16 ani, a fost răpită din Cofetăria Unicat din Reşiţa. A violat-o şi sechestrat-o timp de două zile. Adolescenta a încercat să sară de la etaj pentru a scăpa din mâinile bestiei. Odată ieșit din pușcărie, efectuând în parte pedeapsa din prima condamnare, Daniel Ungur, zis „Dan Grasu”, a transformat mai multe fete cu vârste între 13 şi 16 ani de la şcolile şi liceele reşiţene în sclave sexuale. Mai mult decât atât, le oferea şi altora posibilitatea de a se bucura de prestațiile minorelor care erau amenințate cu bătaia și chiar cu moartea. „La sfârşitul anului 2010, mi-a propus să întreţin relaţii sexuale cu un necunoscut spunându-mi că este plin de bani şi că urmează să mă bage ori pe mine, ori pe … Nu a reuşit să mă introducă la acest necunoscut întrucât am ajuns târziu în oraş. […] În cursul lunii decembrie 2010, într-o seară, în timp ce mă aflam la Daniel Ungur, mi-a spus să cobor împreună cu o altă fată pentru a vedea un bărbat. După ce am ieşit în spatele blocului, Daniel Ungur se afla cu un domn pe care l-am salutat şi despre care ştiu că are un fast food la Victoria. După ce am făcut cunoştinţă cu Florin, am urcat la Daniel Ungur acasă. Acesta ne-a spus că trebuie să mergem cu acest Florin la discotecă, de la ora 13.30 până la 3-4 dimineaţa, urmând să-l însoţim pe acesta, iar în schimbul prezenţei noastre să primim 200-300 de lei”, este doar una din mărturiile victimelor.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu motivarea judecătorilor de la Tribunalul Timiș, care au dispus liberarea condiționată a pedofilului reșițean!