Haos total în Consiliul Local Păltiniș!

Ședință de Consiliu Local cu scântei, astăzi, la Păltiniș! Orgoliul și lipsa de informare au dictat întâlnirea de azi a celor care au fost aleși pentru a ajuta comunitatea.

Nimeni nu a fost interesat astăzi de problemele punctuale ale locuitorilor din Păltiniș. Consilierii locali, primarul și secretarul comunei au ales să se certe ca la ușa cortului și să arunce pisica dintr-o parte în alta. Aleșii locali sunt de fapt nemulțumiți de dictatura implementată în primărie de edil. Consilierii PNL acuză conducerea primăriei că nu a fost anunțată ședința de Consiliu Local cu 5 zile înainte, conform legii, și nu au primit convocatorul, prin care luau la cunoștință ordinea de zi. Mărul discordiei este procesul verbal al ședinței de luna trecută, în care s-a ales viceprimarul comunei, în persoana lui Petru Romulus Lala, cu 5 voturi pentru și 2 împotrivă.

20160803_140847

leader board 728 x 90 px

 

Secretarul comunei a menționat atunci că viceprimarul se alege, conform legii, doar cu majoritatea consilierilor aleși în funcție, ceea ce însemna 6 voturi pentru. Nu a fost întrunită majoritatea, astfel că s-a organizat un al doilea tur de scrutin, cu același rezultat. Din acest motiv, președintele de ședință Cornel Bătrânu a amânat alegerea viceprimarului pentru o altă ședință, programată în 4 iulie. Nici atunci nu a fost cu noroc. În iulie, cel care a lipsit de la ședința de Consiliu Local a fost chiar secretarul, astfel că întrunirea nu a mai avut loc. După toată tevatura, grupul PNL a depus o sesizare la Prefectura Caraș-Severin cu privire la modalitatea de alegere a viceprimarului, iar acum așteaptă un răspuns. Consilierii s-au simțit ofensați astăzi de afirmația primarului Popovici, cum că legea îi permite să nu aibă nevoie de viceprimar:

„Nu am nevoie! Nu este obligatoriu, conform legii! Respect legea și nu este obligatoriu”, a menționat Popovici.

20160803_140834

Primarul Ioan Popovici a fost deranjat și de Mihai Minea, membru PNL Caransebeș, responsabil pe linie de partid de situația de la Păltiniș, care a dat sfaturi colegilor săi liberali, membri în Consiliu, în litera legii. Minea a susținut că nu s-a respectat legea la alegerea viceprimarului, care în turul al II-lea poate fi ales cu majoritate de voturi din cei prezenți.

„Nu vii tu de la Caransebeș, un hibrid, să dai ordine la Păltiniș. Dacă acest individ mai vorbește mult, d-le președinte, închidem ședința!”, a răbufnit primarul PSD Ioan Popovici.

Și concediul luat de secretar, în condițiile în care comuna nu avea viceprimar, a încins spiritele. Însă primarul i-a retezat-o scurt lui Petru Romulus Lala, viceprimarul votat, dar nevalidat pe plan local:

„Primăria a funcționat și fără secretar. Am delegat atribuțiile la alți angajați. De ce trebuie să porți tu grija primăriei? Are cine să-i poarte de grijă!”

20160803_142818

După replicile acide, s-a încercat trecerea la primul punct de pe ordinea de zi a ședinței, care prevedea alegerea membrilor comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Proiectul de hotărâre inițiat de primar a fost respins, însă a fost respinsă și propunerea grupului PNL, inclusiv de membrii PNL, pe motiv că, deși au numit doi consilieri PNL în Comisia nr. 1, ei nu sunt de acord cu restul de trei consilieri PSD. În aceste condiții, singura variantă a rămas ca președintele întrunirii să declare ședința închisă, spre dezamăgirea primarului, care a ieșit din sală spunând că nu poate lucra din cauza consilierilor.

Bomboana pe coliva administrativă din Păltiniş a fost pusă tot de primar, care i-a avertizat pe toţi în final: „Mâine convoc o altă ședință de consiliu local!” Altfel spus, dacă tot e haos, să fie zilnic!

CITEȘTE ȘI:

Zonă crepusculară postelectorală, în Caraş-Severin

Sute de mii de lei cheltuiţi ilegal în Păltiniş!