Se îngroaşă gluma! Încă un dosar pe numele directorului Roşeţi!

Fostul şef al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Prival al Judeţului Caraş-Severin ar putea fi pus curând în libertate, dar în mod paradoxal situaţia sa se complică şi mai mult de la o zi la alta.

Ianăş Roşeţi s-a hotărât să vorbească şi să recunoască faptul că a luat şpagă, sperând că astfel va scăpa de arestul preventiv. Nu peste mult timp, fostul director de la DADPP Caraş-Severin va veni în sala Secţiei Penale a Tribunalului Caraş-Severin pentru primul termen în dosarul în care e judecat pentru luare de mită. Potrivit sentinţelor date în cauze asemănătoare, în care inculpaţii au ales judecarea după procedura simplificată, care presupune recunoaşterea faptelor în totalitate, Roşeţi va fi condamnat cu siguranţă, dar are şanse mari să primească o pedeapsă cu suspendare, şi nu cu executare în regim de detenţie. Asta ar duce la punerea lui de îndată în libertate. Necazurile pentru fostul şef al patrimoniului judeţului nu se vor opri însă aici, deoarece procurorii DNA îl anchetează deja într-un alt dosar.

Citește și: Ianăş Roşeţi, judecat pentru luare de mită! Nu a existat nici măcar aparența respectării procedurilor legale!

Comisioane pentru lucrări neefectuate!
Roşeţi a fost dat pe mâna procurorilor DNA în prezenta cauză de către fostul primar al comunei Armeniş, Ion Vetreş. Condamnat la puşcărie de prima instanţă pentru infracţiuni de corupţie, Vetreş, devenit între timp om de afaceri, l-a turnat pe Roşeţi procurorilor anticorupţie pentru a-şi asigura libertatea. Al doilea dosar în care e cercetat fostul funcţionar public este legat de numele lui Vasile Sauca. Acesta a intervenit la un moment dat pe lângă Roşeţi pentru a grăbi anumite plăţi către firma lui Vetreş şi are calitatea de martor. Sauca, un abonat al contractelor de lucrări finanţate din bani publici, i s-a lăudat lui Vetreş că el i-a dat şi mai mult lui Ianăş Roşeţi cu titlu de mită, şi anume, 15 la sută din valoarea contractelor. „Sauca Vasile a afirmat că el i-a remis uneori procente mai mari lui Ianăş Roşeţi, mergând până la 15 la sută din valoarea contractată, dar aceasta în considerarea faptului că firma sa nu efectua deloc activităţile contractate şi decontate, iar directorul Roşeţi dispunea efectuarea integrală a plăţilor, cu toate că ştia faptul că nu s-a executat nimic”, s-a reţinut în rechizitoriul DNA Timişoara. Sauca şi-a cam făcut-o cu mâna lui, pentru că procurorii au dispus „disjungerea cauzei referitoare la posibila activitate infracţională ce ar fi fost desfăşurată de către martorul Sauca Vasile în legătură cu propriile înţelegeri infracţionale dintre el şi inculpatul Roşeţi”.

Citește și: Ianăș Roșeți susține că este nevinovat, dar procurorii DNA îl vor după gratii. Vezi ce pedeapsă riscă să primească!

Roşeţi recunoaşte. Parţial!
În total, pentru cele şase contracte încheiate în 2011 şi 2012 cu firma lui Vetreş, toate având ca obiect lucrări de deszăpezire a unor drumuri din judeţ, lui Roşeţi i s-a remis în total, cu titlu de şpagă, suma de 36.000 de lei. Interesant este că Roşeţi admite că a luat mită, dar vorbeşte de sume mult mai mici. „Recunosc faptele de care am fost inculpat şi regret săvârşirea lor. Am primit 9.000 de lei şi respectiv 2.000 de lei de la Vetreş în condiţiile şi împrejurările reţinute de organele de cercetare penală”, a mărturisit Ianăş Roşeţi organelor de cercetare penală.

Citește și: EXCLUSIV: Află cine este primarul penal care l-a turnat pe directorul Ianăș Roșeți pe mâna procurorilor DNA!