HC Adrian Petrea, după modelul de succes „Pick Szeged”!

Proiectul gândit de fostul internaţional român şi de omul de afaceri Cristian Pătru este o copie fidelă a ceea ce se întâmplă în sportul de performanţă din orice ţară civilizată.

Sportul cărăşean trăieşte în momentul de faţă, în cea mai mare parte, exclusiv din bani publici, ceea ce nu e deloc bine. În primul rând, nu va exista niciodată stabilitate, vor prima interesele personale, se vor împărţi funcţii pe baza coloraturii politice şi în niciun caz nu se va putea vorbi de mare performanţă. Dar, despre toate astea, vom vorbi zilele următoare.

HC Adrian Petrea este un proiect interesant, sănătos, nu neapărat original, ci împrumutat de la alţii care au făcut performanţă. E un proiect care are toate şansele să reuşească în România. Nu oriunde, ci la Reşiţa, unde cei mai mulţi dintre oamenii de afaceri au arici în buzunare şi se uită prea puţin la sport. Cel puţin asta e scuza preferată a managerilor de sport din judeţ care nu reuşesc să atragă vreun sponsor sau vreun partener.

Adrian Petrea şi Cristian Pătru au demarat de ceva vreme un proiect la nivel de copii şi juniori, iar prin această echipă de seniori demonstrează că la mijloc e ceva foarte serios, mai ales că nu acceptă sprijin din bani publici, decât în anumite condiţii. „Obiectivul echipei e clasarea echipei pe locurile I-II în serie, dar deocamdată am anunţat că nu avem intenţia să promovăm. Sponsorul Cristian Pătru a spus că pentru Divizia A poate susţine echipa, dar mai mult nu poate. Dacă va exista sprijinul altor persoane, e altceva, dar în formula asta nu promovăm. După ce am anunţat înfiinţarea echipei, surprinzător, impactul a fost neaşteptat. Primăria ne-a chemat la o discuţie, ei vor un fel de parteneriat să sprijine într-un fel echipa. Urmează să vedem forma legală prin care pot ajuta acest proiect privat. Totodată, contează şi condiţiile în care primăria s-ar implica în acest proiect. Intenţia e bună şi acceptăm colaborări. Consiliul Judeţean ne sprijină punându-ne la dispoziţie Sala Polivalentă. Ne-am fript cu instituţiile publice, de asta trebuie să discutăm condiţiile. La Pick Szeged am avut 250 de sponsori, 15 mari, restul mici. Dacă se retrăgea unul nu era nicio problemă. Asta încercăm şi noi”, a declarat Adrian Petrea.

Îi vrea pe puştii de la „Traian Vuia”!

Primul sprijin pe care îl poate acorda municipalitatea constă în cedarea unor tineri de perspectivă de la Liceul „Traian Vuia” din Reşiţa echipei lui Adi Petrea. Discuţiile în acest sens au demarat deja. „Jucătorii de la Traian Vuia îmi doresc foarte mult să rămână în cadrul clubului nostru, mă refer la juniorii I care au evoluat anul trecut pentru HC Caraş-Severin. Situaţia e puţin mai dificilă, în sensul că ei ţin cumva de primărie. Ei au nevoie de acceptul primăriei pentru a juca la noi. Noi ne-am manifestat dorinţa de a juca la noi, dar o pot face şi pentru echipa de juniori. Eu aş vedea o dublă legitimare, să fie la noi şi, în funcţie de aptitudinile lor şi nevoile noastre, să evolueze şi pentru echipa liceului”, a explicat antrenorul-jucător.

Sală proprie de antrenament!

Până la începerea campionatului, HC Adrian Petrea va avea microbuz propriu şi un site modern, ca orice club ce se respectă. Chiar dacă HC Caraş-Severin a dispărut şi Sala Polivalentă e disponibilă, ridicarea complexului sportiv din drumul Lupacului rămâne în picioare. „Merge mai departe, definitivăm actele pe terenul pe care l-am cumpărat. Urmează să demarăm lucrările. Vom face până la urmă o sală de antrenament, pentru că există Sala Polivalentă, se face cea din Moroasa. Vom demara un business acolo pentru a ne putea finanţa”, a mai spus Petrea.

Câştigarea fanilor, principalul obiectiv!

Pentru o echipă nou înfiinţată, atragerea spectatorilor ar putea fi o problemă, cel mai bun exemplu în acest sens fiind Viitorul lui Hagi în Liga I de fotbal. Iubitorii handbalului din Reşiţa şi-au manifestat însă deja susţinerea pentru echipa lui Petrea, ba am putea asista la un interes chiar mai mare decât în era HC Caraş-Severin, în ciuda diferenţei de eşalon. „Sper ca această echipă să se ridice la nivelul aşteptărilor publicului din Reşiţa. Eu voi încerca să creez un grup unit, să fac o atmosferă plăcută. Publicul reşiţean e cunoscător de handbal, nu mă aştept să fie de la început la fel de numeros ca acela pe care l-am avut în Ligă. E obiectivul nostru primordial, să creăm din nou acea emulaţie, să aducem lumea la sală”, a mai spus Petrea.