Ianăș Roșeți susține că este nevinovat, dar procurorii DNA îl vor după gratii. Vezi ce pedeapsă riscă să primească!

Directorul uneia dintre cele mai importante direcții ale județului Caraș-Severin se află în prezent în arestul IPJ Timiș, după ce procurorii anticorupție l-au prins în flagrant luând 9.000 de lei de la o firmă contractantă.

Acțiunea DNA de săptămâna trecută s-a finalizat rău pentru cel care a răspuns de administrarea drumurilor județene. Asta, pentru că instanța a dispus, pe baza referatului cu propunere de arestare preventivă, ca inculpatul Ianăș Roșeți să stea după gratii pentru 30 de zile. În ciuda probelor consistente cu care se lăudau procurorii anticorupție, apărarea sa a depus contestație la decizia judecătorilor, urmând ca directorul DADPP să ajungă încă o dată în fața instanței, poate cu mai mult noroc . Variantele solicitate de cei care sunt de partea sa, potrivit unor surse neconfirmate oficial, ar fi de punere a sa în libertate sub control judiciar sau de dispunere a pedepsei de arest la domiciliu. Decizia se va lua în cursul acestei săptămâni.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV: Află cine este primarul penal care l-a turnat pe directorul Ianăș Roșeți pe mâna procurorilor DNA!

leader board 728 x 90 px

Până una-alta, potrivit documentului întocmit de procurori, capcana în care a căzut Roșeți a fost bine elaborată de DNA, fără ca în cursul urmăririi penale să se fi înregistrat vreo scăpare. În total, suma de 8.000 de euro despre care cotidianul online scria zilele trecute a fost pretinsă în urma a 6 contracte de deszăpezire, încheiate în anii 2011 și 2012 și 2012-2013. Acestea au vizat întreținerea pe timp de iarnă a mai multor drumuri, printre care și Drumul Național 6.

Ar putea sta ani grei după gratii

Potrivit DNA, ,,din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o infracțiune de corupție pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare și, pe baza evaluării gravității faptei, a modului și a circumstanțelor de comitere a acesteia, a anturajului și a mediului din care acesta provine și a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.

CITEȘTE ȘI: Directorul Direcției de Patrimoniu, Ianăș Roșeți, a fost prins în flagrant în timp ce lua mită!

Aceiași procurori acuză că ,,întregul comportament infracțional manifestat de către inculpatul Ianăș Roșeți este de natură să afecteze autoritatea instituției pe care o conducea (…) Prin condiționarea agenților economici în a-i remite o cotă procentuală din valoarea totală a contractelor pe care intenționau a le încheia și, implicit, prin subordonarea în interes personal a DADPP a adus grave prejudicii tocmai instituției pe care o conducea în ansamblul său, compromițând în ochii comunității ideea unor funcționari onești, puși în slujba binelui public.

FOTO: pressalert.ro