UPDATE. Ianăș Roșeți rămâne după gratii. Judecătorii nu l-au pus în libertate!

În mai puțin de două ore, directorul DADPP Caraș-Severin ajunge în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Timișoara. Apărarea sa marșează pe nevinovăția inculpatului, astfel că rezultatul va fi dat publicității în timpul zilei de astăzi.

Avocații lui Roșeți au depus contestație la decizia judecătorilor de la Tribunalul Timiș de a-l aresta preventiv pe inculpatul din acest dosar. Așa se explică înfățișarea înaintea magistraților de la instanța superioară.

Potrivit unor surse neconfirmate oficial, apărarea celui care a administrat drumurile județene pentru mai mulți în Caraș-Severin se axează pe afirmațiile inculpatului și l-ar considera nevinovat. Chiar și așa, din cauza probatoriului consistent al procurorilor DNA și al privării de libertate pentru o perioadă de 30 zile, aceștia ar solicita instanței eliberarea lui Roșeți sub control judiciar sau chiar aplicarea măsurii preventive a arestului la domiciliu.

La polul opus, procurorii DNA sunt convinși să îl țină în continuare în arestul IPJ Timiș, mai ales că în referatul de începere a urmăririi penale explică faptul că infrastructura județului Caraș-Severin a fost pusă în pericol din cauza pretențiilor emise de director.

„Concret, în cauză există motive și indicii temeinice a concluziona că inculpatul a pus în pericol siguranța lucrărilor realizate de către agenții economici, prin impunerea unor standarde de calitate precare, ca rezultat al diminuării sumelor alocate pentru materialele folosite, diminuarea proporțională cu procentul de 10 la sută din valoarea contractului, pretinsă de către directorul executiv Roșeți Ianăș, susțin procurorii DNA.

UPDATE ORA 12.30
În urmă cu doar câteva momente, pe portatul instanței a fost comunicată decizia luată de judecători. Aceștia au refuzat să îl elibereze pe directorul DADDP sub control judiciar, refuzându-i chiar și varianta arestului la domiciliu. Asta înseamnă că Ianăș Roșeți va sta după gratii până la data de 1 august. Asta, în cazul în care procurorii DNA nu vor cere prelungirea stării de arest.