UPDATE: LOREDANA SABO, despre cazul femeii acuzată de contrabandă: ,,Apreciez că informațiile pot afecta prezumţia de nevinovăţie!”

Apărarea Ramonei-Loredana Şerban, trimisă în judecată de procurori sub aspectul săvârşirii infracțiunii de deţinere şi transport al unor bunuri care trebuie plasate sub regim vamal, a luat poziţie la comunicatul de presă transmis în cursul zilei de ieri de Parchet.

Avocatul Loredana Sabo a ținut să facă o serie de precizări în legătură cu informațiile prezentate de procurori. ,,Prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază clienta pe care o reprezint ar putea fi afectată în momentul de faţă, din cauza faptului că, la data emiterii comunicatului de presă, regularitatea actului de sesizare  nu a fost verificată de către instanţă,  respectiv de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, în Cameră Preliminară”, a precizat avocatul Loredana Sabo.

,,În plus, consider că nu e oportun  să fac publice detalii din această cauză, având în vedere că rechizitoriul a fost trimis în Cameră Preliminară, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, care va analiza regularitatea  actului de sesizare, iar în cadrul Camerei Preliminare, clienta pe care o reprezint va formula cereri şi va ridica excepţii vizavi de rechizitoriul întocmit, având acest drept potrivit art. 354, alineatul 2 din Codul de procedură penală”, a adăugat avocatul pentru Express de Banat.

,,Având în vedere stadiul dosarului în momentul de faţă,  aprciez că au fost făcute publice  informaţii cu caracter confidenţial, nedestinate publicităţii, care pot afecta prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază clienta mea”, a subliniat apărătoarea Ramonei-Loredana Șerban.

 UPDATE, 22.05 – Unul dintre cele mai ample dosare privind contrabanda cu tutun sârbesc de contrabandă a fost finalizat de procurori. Culmea, în această cauză, vizată este o femeie!

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au finalizat în cursul lunii iunie una dintre cauzele care a vizat contrabanda cu țigări din Reșița.

Astfel că Şerban Ramona-Loredana a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport al unor bunuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

,,În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că în data de 10 august 2012, în jurul orelor 05:00, inculpata a deţinut şi transportat cu autoutilitara marca Renault, pe drumul public DJ 588, la intrarea într-o localitate din judeţul Timiş, cantitatea de 90.000 ţigarete marca «Fast», având aplicate timbre de Serbia, pe care intenţiona să le revândă în municipiul Reşiţa, în condiţiile în care cunoştea că acestea provin din contrabandă”, se arată în comunicatul de presă transmis astăzi redacției www.expressdebanat.ro.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta, în timp ce fumătorii reșițeni, amatori ai țigărilor de contrabandă, au fost lăsați o perioadă bună de timp fără tutnul sârbesc. De altfel, în ultimii ani, fenomenul contrabandei cu țigări s-a mai diminuat la Reșița, în urma acțiunilor întreprinse atât de jandarmi, cât și de polițiștii cărășeni. Chiar și așa, fumătorii mai beneficiază de țigări vândute ilegal pe piața neagră pe care le pot procura din diverse zone ale orașului, însă cei care le vând afișează o oarecare discreție față de trecători și nu îi mai agasează cu întrebarea ,,Ţigări doriți?”.

FOTO: ARHIVĂ