Doina Frunzăverde: „Sunt prea puțini absolvenți ingineri pentru câte locuri bune de muncă sunt disponibile”

Nici bine nu s-a terminat examenul de bacalaureat că reprezentanții Universității ,,Eftimie Murgu” din Reșița au și elaborat planul de prezentare a ofertelor de studiu pentru proaspeții absolvenți de liceu. Într-o competiție deschisă cu universitățile din orașele mai mari, unitatea de învățământ cărășeană vrea să-și țină tinerii acasă.

Pentru asta, conducerea mediului academic din județ are un „As” în mânecă prin care tinerii din Caraș-Severin să conștintizeze că își pot construi viitorul și pe plan local. Universitatea ,,Eftimie Murgu” mizează, astfel, pe colaborarea directă cu mediul de afaceri, o oportunitate deschisă prin care studenții pot aluneca direct de pe băncile facultății pe un loc de muncă în domeniu, asigurat încă din perioada studiilor.

Înscrierile la facultățile disponibile se vor desfăşura în perioada 14-22 iulie, iar noutatea acestui an este deschiderea unui număr de nouă centre de înscriere pe toată raza județului, prin care proaspeții absolvenți de liceu vor avea facultatea dorită la doar doi pași, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze până la Reșița. Astfel de centre vor fi găsite la Anina, Oravița, Moldova Nouă, Bozovici și alte localități cărășene, unde interesul pentru studii superioare este în creștere.

„Înscrierile încep de săptămâna viitoare, în perioada 14-22 iulie, între orele 9 și 16, când îi așteptăm pe cei care doresc să își modeleze viitorul cu universitatea din Reșița”, a explicat Doina Frunzăverde, rectorul Universității ,,Eftimie Murgu”.

Oferta de studii din acest an a universității cuprinde 22 de programe de licență, 11 de studii universitare de masterat și un program de studii doctorale. Din cele 1225 de locuri pentru studiile universitare de licență, 925 sunt la zi și 300 la distanță, acestea din urmă fiind cu taxă. Și din cele la zi doar 40 la sută vor fi bugetate. Din acest punct de vedere, conducerea universității speră să se bucure și anul acesta de sprijinul venit din partea ministerului, pentru a putea veni cu suplimentarea locurilor bugetate.

Mai mult decât atât, rectorul universității este încrezător în ceea ce privește interesul tot mai crescut al tinerilor cărășeni pentru facultățile puse la dispoziție în județ,  mai ales datorită parteneriatelor cu mediul de afaceri care este din ce în ce mai interesat de angajați proaspăt ieșiți de pe băncile facultății.

„După foarte mulți ani în care nu au fost suficiente locuri de muncă la nivel de județ, pot spune cu toată convingerea că, momentan, există mult prea puțini absolvenți ingineri pentru câte locuri bune de muncă există în regiune. Mi-aș dori ca un număr cât mai mare din tinerii noștri să rămână la Reșița și în județul Caraș-Severin, să încercăm să dezvoltăm acest județ și să îl ridicăm iar la renumele pe care l-a avut din punct de vedere industrial”, a mai menționat Doina Frunzăverde.

Comments

  1. Gabi says:

    Sa se duca la ucmr sa se angajeze inginerii! Tu nu vezi ce aberatii vb?

  2. John says:

    SA numeasca 3 firme interesate de ingineri, care sa nu fie in insolventa. O sa bata firmele pe la usi sa cate ingineri.

  3. Dean says:

    Autoliv, Delphi, TMD Friction…

  4. Dean says:

    Scuze… uitasem Continental Timisoara.

  5. Dean says:

    Si, da, intr-adevar, au venit firmele sa bata la usa in cautare de ingineri…dar in Romania se ofera asistenti sociali, absolventi de drept, de stiinte economice, de psihologie…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/