Cel mai celebru festival de jazz din România stă sub amenințarea furtunilor. Vezi prognoza meteo!

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

De astăzi, se dă startul celei mai cunoscute manifestări din zona de sud est a Europei. Pusă pe harta festivalurilor de renume mondial, Gărâna a ajuns în atenția mapamondului întreg prin unicitate, dar și prin atmosfera caldă pe care o generează publicul.

Chiar dacă organizatorii au pus totul la punct, iar pensiunile sunt pline până la refuz, mai rămâne un detaliu nerezolvat, cel legat de condițiile meteo, pe care nimeni nu le poate influența. Chiar și așa, în acest an, organizatorii se așteaptă la un număr record de turiști și iubitori ai jazzului.

„Eu mă aștept la minim 10.000 de oameni pe seară, dată fiind valoarea foarte ridicată a artiștilor. Chiar din prima zi vor concerta patru mari vedete de pe scena mondială. Avem un cap de afiș la care visează mulți de ani de zile, The Crimson ProjeKCt. Sunt toate premisele ca publicul să fie cât mai numeros. Vor mai exista și alte surprize, cum ar fi o serie de concerte la cele două biserici cu orgă din zonă”, a menționat Marius Giura, organizatorul festivalului.

Concerte în incinta bisericii din localitatea Brebu Nou au avut loc și anul trecut, atunci când atât artiștii, cât și publicul au fost impresionați până la lacrimi de rezonanța deosebită a pieselor în clădirile bisericești cu vechime din zona montană. Astfel că, de anul acesta, și la Văliug vor avea astfel de acțiuni.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Potrivit meteorologilor, ploi abundente se anunță la Gărâna de astăzi și până sâmbătă, dar punctual. Temperatura maximă va fi de 19 grade Celsius, iar cea minimă coboară până la 11 grade. Cerul va fi parțial însorit, dar nelipsite din zona Muntelui Semenic vor fi furtunile. Mâine, soarele va apărea și mai puțin decât azi, dar sunt șanse mari de declanșare a furtunilor la altitudine. De altfel, condițiile meteo extreme se opresc de abia duminică, în ultima zi de festival, atunci când maxima va atinge 18 grade Celsius, iar minima va fi de 9 grade.

Una peste alta, cei care frecvent merg la Festivalul de Jazz de la Gărâna s-au obișnuit cu vremea capricioasă, astfel că, cel mai probabil, nici în acest an ploile nu îi vor lua prin surprindere.

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/