FOTO: Pretenții tot mai mari ridicate de locatarii din blocul explodat. Vezi cerințele absurde ale acestora!

Doar un pas îi mai desparte pe locatarii din cele două blocuri explodate de momentul în care se vor putea muta în apartamentele lor. Cu toate că lucrările care erau prevăzute la cele două imobile sunt aproape finalizate, gurile rele au început să ridice pretenții care nu fac altceva decât să încetinească procesul de reabilitare.

Tragedia care a lăsat în octombrie zeci de locatari de pe Aleea Vlădeasa fără un acoperiș deasupra capului a mobilizat atât autoritățile locale și județene, cât și pe cele de la centru, care au contribuit financiar pentru ca oamenii să se mute cât mai repede în apartamentele lor. Mai mult decât atât, odată cu începerea lucrărilor de renovare la blocul de pe Aleea Vlădeasa, s-au făcut eforturi și pentru blocul de pe Aleea Gugu, avariat tot din cauza unei explozii.

La doar o lună distanță de momentul în care se vor putea muta în casele lor, mulți dintre locatarii de pe Aleea Vlădeasa au început să ridice pretenții care depășesc fondurile limitate strânse în contul asociației de locatari.

„Lucrările merg, dar toată lumea vrea o renovare completă și la interioare. Banii au fost prevăzuți pentru lucrările generale și pentru refacerea apartamentelor grav avariate, nu avem cum să investim bani să le punem până și covoare fiecăruia în camere. Mulți așteaptă să facem totul din banii aceștia, dar nu este posibil. Nu sunt în stare să investească nici măcar pentru a-și pune pervaz”, a explicat reprezentantul asociației de locatari de pe Aleea Vlădeasa.

Cu toate că există destul de mulți nemulțumiți, cei care gestionează mersul lucrărilor speră ca cel târziu la sfârșitul lunii blocul să fie locuibil, iar oamenii să se poată întoarce, după mai bine de zece luni, în apartamentele lor.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636077313345″]

„Am încheiat partea electrică, am schimbat tot, dar mai sunt multe finisaje. Momentan ne axăm pe lift, unde se lucrează intens. Coloana de apă a fost schimbată și încercăm să le definitivăm să vedem dacă scurgerile sunt bune. La cele trei apartamemte distruse complet s-a lucrat și în interior. Sperăm ca până la sfârșitul lunii să finalizăm. Ar mai fi nevoie de bani, pentru că ni s-au promis mai mulți, dar încercăm să ne descurcăm cu ce avem”, a mai menționat reprezentantul asociației de locatari de pe Aleea Vlădeasa.

Și la blocul de pe Aleea Gugu lucrările se apropie de finalizare. Și aici reabilitarea a intrat pe ultima sută de metri și se speră ca tot în decursul lunii viitoare evacuații să se poată muta acasă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157636077432913″]

„Fațada este aproape gata complet, dar în interior mai este mult de muncă. Noi aproximăm ca în maxim o lună să fie gata lucrările și apartamentele avariate să fie locuite”, a explicat reprezentantul asociației de locatari de pe Aleea Gugu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157631348680042″]

tmc 640